Folarin Balogun (Reuters)
Folarin Balogun (Reuters)

Folarin Balogun odlučio da igra za Amerikance

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.05.23. | 18:04

Mlada nada Arsenala je imao opcije da igra i za selekcije Nigerije i Engleske

Folarin Balogun će nastupati za reprezentaciju SAD, nakon što je njegov zahtev za promenu nacionalnosti od strane FIFA odobren. Prethodno je igrao pod zastavom Engleske za mlađe selekcije, a interesantno je da je Balogun imao i opcije da nastupa za Nigeriju odakle su mu oba roditelja.

Igrač Arsenala koji je na pozajmici u Remsu imao je prava da igra za reprezentaciju sa SAD zbog činjenice da je rođen u Njujorku, ali je većinu života proveo u Londonu. Tu su ga i primetili skauti Tobdžija i tada osmogodišnji Balogun je postao član slavne akademije londonskog kluba.

Izabrane vesti

Špic koji je u sjajnoj formi ove sezone u ligi Francuske (postigao 19 golova) zabeležio je četiri nastupa za mladu reprezentaciju Amerike i upisao se u listu strelaca dva puta, ali posle toga je rešio da zaigra za mlađe selekcije Engleske.

Poziv od selektora Engleske, Gereta Sautgejta nije usledio ni nakon dobrih partija u Remsu. Stoga je Balogun podneo zahtev međunarodnoj kući fudbala za promenu nacionalnosti. Iskoristio je to što nije upisao nijedan nastup za Gordi Albion i taj zahtev mu je danas odobren.

Mladi napadač će biti od velike koristi Jenkijima. Hitrinom i osećajem za gol će značiti Amerikancima u pokušaju da naprave uspeh na Mundijalu 2026. na domaćem terenu. Balogun se na leto vraća u Arsenal gde će pokušati posle impresivne sezone u Francuskoj da se afirmiše u prvom timu Tobdžija.


tagovi

Folarin Balogunreprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara