Forest uleteo u Sitijevu centrifugu, Rodri ga spasao crvenim kartonom

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 17:59

Na kraju sigurna pobeda za ekipu Mančester Sitija - 2:0

Bila je to u prvom poluvremenu klasična sitijevska partija. Nešto,nalik onom protiv Crvene zvezde, sa ozbiljnom razlikom da Notingem Foreset nije imao golmana raspoloženja Omrija Glazera. Bilo je tu svega od ekipe Pepa Gvardiole: totalne dominacije, razmene pasova i mesta, savršenih utrčavanja i kretanja... Kako je počela utakmica, sve je ukazivalo da će bivši šampion Evrope platit ceh zbog promašaja u prethodnim utakmicama Građana, i da se Erling Haland nameračio da obori koji rekord.

Na kraju su svi Etihad napustili zadovoljni. Mančester Siti je nastavio perfektan niz u Premijer Ligi, dok je Notingem, računajući da je na početku meča uleteo u klasičnu Sitijevu centifugu i primio dva gola za 14 minuta sačuvao ponos i živu glavu na ramenima (2:0). Verovatno bi pobeda Sitija bila izraženija većom razlikom da jedan od najboljih Pepovih igrača, Španac Rodri, nije napravio glupost početkom drugog poluvremena. Tada je ušao u fizički kontakt sa Gibsom Vajtom i zasluženo dobio crveni karton.

Izabrane vesti

Morao je Pep Gvardiola da u drugom poluvremenu odustane od principa i smanji upotrebu visokog presinga sa igračem manje. Bio je Forest čak i bolji, ali pobeda Mančester Sitija nije dolazila u pitanje.

Samo dva promene izvršio je Pep Gvardiola u odnosu na meč protiv Crvene zvezde. Uvrstio je u prvu postavu Žeremija Dokua i Joška Gvardiola. Ponovo je iza Erlinga Halanda delovao Alvarez, dok je Fil Foden nastavio da koristi odsustvo Džeka Griliša.

Gosti gori početak nisu mogli da zamisle. Siti je iz prve akcije došao do prednosti. Bila je to perfektan napad, pošto je Nunjez uvideo kretanja Kajla Vokera, na čiju je savršenu povratnu loptu naleteo Fil Foden...Siti nije želeo da spusti ritam. Nije mogao Notingem Foreset da diše i poveže nekoliko pasova, i opet je popustio na levoj strani.

Ovoga puta Voker je kretanjem ostavio prostor Nunjezu, na drugoj stativi je bio Haland i glavom zakucao loptu u dalji ugao. Vratilo mu se za one propuštene prilike protiv Crvene zvezde, kada su ga razoružavali Omri Glazer i okvir gola. Bio je šesti pogodak u dosadašnjem delu sezone za najboljeg napadača Evrope.

Jeste se Notingem digao do kraja poluvremena, ali pitanje je da li bi Siti prestao da broji golove, da nije morao da improviziju posle zasluženog isključenja Rodrija. Ostali su sa igračem manje domaći, morali da se povuku. Forest je najbliži pogotku bio posle Evonjija. Pokušao je napadač Foreseta da dobije jedanesterac, što je ražestilo Edersona. Pretvorila se utakmica na Etihadu u vrlo nervoznu predstavu. Odlučio se Pep Gvardiola da zaključa meč uvođenjem Akea i Filipsa.


PREMIJER LIGA - ŠESTO KOLO

Subota

Kristal Palas - Fulam 0:0

Luton-Vulverhempton 1:1 (0:0)

/Moris 65 pen - Neto 50/

Mančester Siti - Notingem Forest 2:0 (2:0)

/Foden 14, Haland 14/

18.30: (1,85) Brentford (3,70) Everton (4,70)

21.00: (5,00) Barnli (3,70) Mančester Junajted (1,72)

Nedelja

15.00: (1,75) Arsenal (3,80) Totenhem (4,60)

15.00: (1,90) Brajton (3,50) Bornmut (4,10)

15.00: (1,90) Čelsi (3,50) Aston Vila (4,10)

15.00: (1,42) Liverpul (5,00)Vest Hem (8,00)

17.30: (7,00) Šefild Junajted (4,30) Njukasl (1,48)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Erling HalandKajl VokerFil Foden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara