Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fortuna na Kil u akciji hvatanja priključka za Bundesligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 10:05

Jedini neporaženi domaćin na svom igralištu protiv jedinog neporaženog gosta Cvajte

Zavesu na 20. kolo druge Bundeslige spustiće Fortuna i Kil (20.30), a domaćin je svestan da u svom Diseldorfu mora da nadigra i savlada rivala kako bi uhvatio priključak za pozicijama koje garantuju doigravanje ili direktan plasman u Bundesligu.

Kil je četvrtoplasirani tim Cvajte, ima četiri boda više od Fortune i računica je vrlo prosta. Ukoliko pobedi, praktično će eliminisati jednog od potencijalnih konkurenata za visok plasman. Međutim, čitave sezone sastav iz Severne Rajne-Vestfalije igra odlično kod kuće i u slučaju novog trijufma prišao bi na bod Kilu, odnosno na tri od željenog trećeg mesta.

Izabrane vesti

Međutim, izostanak centralnog beka Andrea Hofmana zbog akumuliranih žutih kartona, primoraće Uvea Ruslera da malo pretumba ekipu. Pred strategom domaćina su dve opcije: Ili da se odluči za vrlo mladi tandem štopera Danso (22) - Klarer (20) ili da levog beka Luku Kranjca preusmeri u centralni deo defanzive. Nije laka odluka pred Ruslerom jer postava sa dvojicom ne previše iskusnih štopera uvek nosi određeni rizik, ali pomeranjem Kranjca u sredinu izgubiće na oštrini po levoj strani.

Kvota na pobedu Kluža u gostima protiv Botosanija 2,15, sigurni smo da nećete pronaći veću nigde na svetu

Fortuna mora pod hitno da popravlja formu kako bi zadržala kakve takve šanse da se naredne sezone nađe u Bundesligi koju je igrala prošle sezone. U poslednje tri utakmice osvojila je samo dva od mogućih devet bodova, u prethodnih pet pamti jedan jedini trijumf. Prijaće joj što se meč igra na Merkur Špil parku, mestu gde ove sezone nije izgubila nijednu utakmicu i kao takva predstavlja jedinstven primer u Cvajti. Takođe, kada nastupa u Diseldorfu, Fortuna prima manje od gola po utakmici.

U poslednjih 15 godina ovi rivali sastajali su se u šest navrata i skor je poprilično izjednačen sa po dve pobede oba tima uz dva remija.

Navijači Fortune i dalje čekaju da njihov tim upiše tri boda protiv ponajboljih ekipa Cvajte, a ove sezone nikako da slavi protiv rivala sa prve četiri pozicije. Za tako nešto domaći će morati ozbiljno da se preznoje jer im na noge dolazi jedini sastav koji aktuelne takmičarske godine nije izgubio na gostovanju (pet pobeda, četiri remija).

CVAJTA - 20. KOLO

Petak

Aue - Hamburger 3:3 (1:3)

/Hohšajt 26, Fandrih 50, Kruger 62 - Terode 14, 29pen, Kinsombi 22/

Sankt Pauli - Sandhauzen 2:1 (0:0)

/Kjere 67, Burgštaler 71 - Behrens 75/

Subota

Braunšvajg - Hanover 1:2 (1:2)

/Dong-Von 17 - Sulejmani 34, Dukš 36/

Darmštat - Nirnberg 1:2 (0:0)

/Holand 90pen - Šlojsner 76, Rap 90+3ag/

Osnabrik - Bohum 1:2 (0:2)

/Kerk 64 - Coler 18, Losilja 36/

Nedelja

Grojter Firt - Vircburger 4:1 (1:1)

/Abijama 29, Hrgota 51, 80pen, Ker 88 - Munsi 18/

Karlsrue - Regenzburg 0:0

ODLOŽENO: Paderborn - Hajdenhajm

Ponedeljak

20.30: (2,40) Fortunda Diseldorf (3,30) Holštajn Kil (3,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Holštajn KilFortuna Diseldorf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara