Fudbaleri Ferencvaroša (©Reuters)
Fudbaleri Ferencvaroša (©Reuters)

Fradi sanja elitu: Boli i Nguen dobro poznaju Molde

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.09.20. | 13:16

Ferencvaroš napravio podvige eliminacijom Seltika u Glazgovu i zagrebačkog Dinama na svom terenu. Sada ima ulogu blagog favorita u dvomeču sa norveškim prvakom. Dvojica ključnih igrača Fradija igrala u Elitserijenu

Ko god da prođe u Ligu šampiona, Molde ili Ferencvaroš, u evro-eliti biće najslabiji tim. Obe ekipe su napravila veliki uspehe, pogotovo mađarski šampion koji je dosad eliminisao švedski Jurgorden, favorizovane Seltik i to u Glazgovu, kao i zagrebački Dinamo u prethodnoj rundi kvalifikacija za Lige šampiona.

Molde je prošle sezone zaustavljen od Partizana u plej-of rundi Lige Evrope. Pre toga je eliminisao Čukarički. Osvojio je titulu u Norveškoj, a ovog leta mu se "otvorio" žreb. Na putu do poslednjeg stepenika do plasman među 32 najbolja tima Evrope je prošao finski KuPS, slovenačko Celje i Karabag u prethodnoj fazi posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Izabrane vesti

Prvi meč plej-ofa igra se na stadionu Aker u Moldeu večeras (21.00). Izabranici trenera Erlinga Moea su porazom od Valerenge digli ruke od borbe za titulu. Lider Bodo Glimt je na korak do krune jer ima čak 16 bodova više od šampiona. U porazu od Volerenge prethodne nedelje, naslednik Ole Gunara Solskjera na kormilu Moldea je odmarao neke važne igrače, pre svega kapitena Magnusa Ejkrema i Nigerijca Lekea Džejmsa.

Sve karte je šampion Norveške bacio na dvomeč sa mađarskim timom.

"Mislim da nema favorita u ovom dvomeču. Proučavali smo Ferencvaroš poslednjih dana. Slušao sam himnu Lige šampiona u svlačionici“, rekao je kapiten Ejkrem pred prvi meč sa timom iz Budimpešte.

Očekuje se da će Ohi Omoijuanfo da dobije prednost u odnosu na Džejmsa u špicu napada domaćeg tima.

Ferencvaroš je prethodne dve sezone dominantan u Mađarskoj, a procvat Fradija je pokrenuo ukrajinski stručnjak Sergej Rebrov, nekadašnji legendarni as Dinama i partner u napadu sa Andrejom Ševčenkom.

Jedan od najboljih igrača tima iz Budimpešte je Norvežanin poreklom iz Kenije Tokmak Nguen, nesuđeno pojačanje Partizana pre godinu i po. On je u Skandinaviji igrao za Stremsgodset i sigurno dobro poznaje igrače Moldea.

Osim Nguena i napadač Ferencvaroša Frank Boli dobro poznaje fudbalere Moldea jer je pre tri godine branio boje Stabeka u Elitserijenu. Veliko pojačanje za zeleno-bele iz prestonice Mađarske je Albanac Mirto Uzuni. On je ovog leta stigao u Fradi iz zagrebačke Lokomotive.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Utorak

Krasnodar - PAOK 2:1 (1:1)

/Klaeson 39pen, Kabelja 70 - Pelkas 32/

Makabi Tel Aviv - Salcburg 1:2 (1:0)

/Biton 9 - Šobošlaj 49, Okugava 57/

Slavija Prag - Midtjiland 0:0

Sreda

21.00: (2,70) Gent (3,15) Dinamo Kijev (2,70)

21.00: (2,25) Molde (3,20) Ferencvaroš (3,35)

21.00: (1,40) Olimpijakos (4,50) Omonija (8,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaplej-of za Ligu šampionakvalifikaci za LŠFerencvarošMolde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara