Futsaleri Srbije (©MN Press)
Futsaleri Srbije (©MN Press)

Francuzi pobegli sa giljotine u Šapcu! Aksentijević začarao mrežu, Petrov promašio pobedu i prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.22. | 21:14

Futsaleri Srbije remizirali u gradu na Savi - 0:0

Svedočili su Šapčani sjajnom malom fudbalu u čuvenoj hali “Zorka” i da grad rukometa eksplodira nedostajali su samo - golovi. Srbija je “promašila” prvo prvo mesto, sačuvali su Francuzi nulu kraj Save i imaju bolju polaznu poziciju na polovini grupne faze da se domognu Svetskog prvenstva - 0:0. 

Ništa ne bi bilo gotovo ni da su futsaleri Srbije makar jednom pocepali mrežu Duroa, a takvih prilika su imali koliko im srce ište, iako Dejan Majes nije mogao da se osloni na nekoliko standardnih reprezentativaca. Osetilo se to u prvom poluvremenu, stegnuti su bili Orlovi i konstantno pogledom tražili Dragana Tomića, da bi u nastavku zavrteli Francuze i poklonili im bod. 

Izabrane vesti

Strahinja Petrov je u poslednjem minutu bio neprecizan, izmakla mu je uloga heroja. A, sve se nacrtalo. Gol je ostrao prazan, taktičke zamisli selektoru Francuske i “eliminacija” golmana kada napada mogli su da mu se obiju o glavu. Čitavo drugo poluvreme visio je gol Srbije u vazduhu, petrov je imao najbolje šanse, a mogli su da se proslave i Tomić, Vasić, Rosić... 

Nizale su se šanse Srbije, ali i odbrane Miodraga Aksentijevića. Naročito u prvom poluvremenu, kada su Francuzi mnogo bolje rolali loptu u “Zorki” i lakše stizali do gola. Skidao je zicere Tureu i Mohamedu, u završnici i Maudinu, koji je imao i spektakularnu intervenciju ispred gol-linije pred odlazak na poluvreme. 

Sličnu Maudinovoj roli odradio je u dramatičnom finišu i kapiten Stefan Rakić. Klizećim je osujetio poslednji napad Francuza, kome je prethodila loša komunikacija celog tima. Bendali je opalio dva puta za pet sekundi - prvo u Aksentijevića, potom preko gola.



tagovi

futsalFutsal SP 2024reprezentacija Srbije u futsalu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara