Nemanja Matić (©Starsport)
Nemanja Matić (©Starsport)

FSS: Matić prepušta mesto mlađima, nema veze sa Savezom

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.08.20. | 12:13

“Poštujemo njegovu odluku”, kaže sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije

Dugo je čekao da zaigra u dresu Orlova, onda je imao i taj sukob sa Sinišom Mihajlovićem, a sada sa 32 godine rešio je i da okoča relativno kratku reprezentativnu karijeru, uzevši u obzir da već desetak godina igra na vrhunskom nivou. Međutim, Nemanja Matić je avanturu u dresu sa državnim grbom završiti posle “svega” 48 utakmica, potvrdio je i sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević.

Uz napomenu da Matić nije, kako je prvo objavio Informer, otišao zato što je nezadovoljan situacijom u srpskom fudbalu.

Izabrane vesti

Odlučan je u tome da stavi tačku na reprezentativnu karijeru. Pitao sam ga ima li veze sa predsednikom Saveza, selektorom, saigračima… Rekao je da nema. Nije naveo konkretnije razloge, on zna zbog čega je to tako i istakao je da je vreme da mlađi dođu na njegovo mesto. Ponavljam, nije bilo ubedjivanje, već samo razgovor. Poštujem njegovo mišeljenje”, kaže Matijašević za agenciju Tanjug napominjući da je sa Matićem razgovarao čim je stigao u Savez.

Pa opet pre nekoliko dana…

Nazvao sam ga telefonom, dogovarali smo se i da popijemo kafu ako nam to vreme i obaveze dozvole. Bio je to jedan krajnje prijatan i korektan razgovor… Ima 32 godine, imao je tešku sezonu iza sebe, potrebno je imati razumevanja. Selektor je takodje razgovarao sa njim, o čemu ćete sigurno čuti više na konferenciji za medije u ponedeljak. To je Nemanjina odluka koju moramo da poštujemo”. 

Podvlači Matijašević da je i prirodno da u reprezentaciji dolazi do smena igrača, te da u narednim godinama treba očekivati još poneki otkaz.

Mi imamo grupu igrača koji su u poznijim igračkim godinama, realno je očekivati da u narednih godinu, dve, tri možda još neko kaže zbogom reprezentaciji. Evropski fudbal je na vrhunskom nivou, naporan, traži mnogo odricanja i prirodno je da dolazi do smene generacija. Mi smo toga svesni, znamo da nas očekuje jedna vrsta podmlađivanja nacionalnog tima. Sve je to potpuno normalno i u skladu sa datim okolnostima moramo da se ponašamo maksimalno odgovorno i da se trudimo da ostvarimo zacrtane ciljeve i rezultate, a to pre svega plasman na Evropsko prvenstvo“, završio je Matijašević.



tagovi

Nemanja MatićVladimir MatijaševićFSSfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara