FSS oštro kaznio Radnički zbog poraza od 0:5

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.02.24. | 17:56

U pitanju je duel protiv Tekstilca u Odžacima! Novobeograđani ostali bez šest bodova

Još jedna afera dobro će prodrmati srpski fudbal narednih dana. Novobeogradski Radnički kaženjen je oduzimanjem šest bodova, zbog “povrede integriteta igre” na gostovanju Tekstilcu iz Odžaka.

Taj meč završen je ubedljivom pobedom domaćina (5:0), a Disciplinska i Etička komisija, posle detalje istrage, došla je do zaključka da se igrači Radničkog sa Novog Beograda nisu preterano trudili da izbegnu poraz. Vest o kažnjavanju Majstora prvi je objavio portal Sportklub, pozivajući se na pismo koje im je prosleđeno.

Izabrane vesti

„Na sednici Disciplinske i Etičke komisije FSS, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane UEFA nadležnih organa za integritet protiv FK Radnički iz Beograda, da je svojim činjenjem ugrozio i povredio integritet fudbalske utakmice 20. kola Prve lige Srbije FK Tekstilac – FK Radnički, odigrane 11. decembra prosle godine u Odžacima, doneta je odluka kojom se kažnjava FK Radnički iz Beograda oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja kazne i novčanom kaznom u iznosu od četiri miliona dinara”, piše u saopštenju FSS.

Radnički je pre izricanja ove kazne bio na 13. mestu, ali će posle oduzimanja šest bodova pasti na deobu poslednje pozicije, sa ekipom RFK Novi Sad, sada sa čak deset bodova manje od prve ekipe iznad crte, Metalca.


tagovi

Radnički Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara