(©Starsport)
(©Starsport)

FSS spasao Partizan od izbacivanja iz Evrope

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.04.22. | 08:27

Savez pozajmio novac za isplatu duga Luganu

Dobio je Partizan od UEFA zabranu registrovanja novih fudbalera u naredna tri prelazna roka zbog duga švajcarskom Luganu, ali to je još sitnica kako su crno-beli mogli da prođu.

Partizan je bio pred izbacivanjem iz evropskih kupova, a spasao ga je Fudbalski savez Srbije, piše Žurnal. Naime, crno-belih su zbog ranijih dugovanja bili uslovno kažnjeni od strane UEFA, a sada kada ih je tužio i dobio Lugano, ta sankcija je trebalo da se aktivira.

Izabrane vesti

Međutim, Zoran Laković, nekadašnji generalni sekretar FSS, a sada direktor u UEFA, urgirao je da se aktiviranje kazne prolongira za 24 časa, jer je garantovao da će Partizan platiti dug. U pomoć je uskočio FSS, koji je pozajmio klubu iz Humske 250.000 evra i time ga spasao da ne bude izbačen sa međunarodne scene za narednu sezonu.

Interesantno je da je država pre mesec dana dala Partizanu 2.000.000 evra da bi mogao da reši probleme za dobijanje UEFA licence za sledeću sezonu, ali dug prema Luganu je ostao, nije podmiren i umalo je doveo crno-bele do skandalozne situacije da zbog četvrt miliona evra budu izbačeni iz Evrope. A, upravo je novac od Evropske kuće fudbala ono što u velikoj meri održava klub u životu poslednjih godina.

Isplaćivanje duga Luganu skida Partizanu zabranu registrovanja novih igrača, tako da će crno-beli moći da posluju u letnjem prelaznom roku, gde će ih čekati mnogo posla u renoviranju ekipe.


tagovi

FK PartizanUEFAZoran Laković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara