Fudbaler, direktor, selektor...

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 10:21

Svestrani Kejsuke Honda stiže na sve strane. Njegova Kambodža danas sparinguje sa Mongolijom (12.30)

Vrhunski fudbaler, selektor, vlasnik ozbiljne konsultantske firme, predsednik fudbalskog kluba, investitor... Sve je to Kejsuke Honda.

Da je čudan taj japanski svet i da se tamo zaista radi po sistemu "sve se može, kad se hoće" dokazao je i bivši as Nagoje, holandskog Venla, moskovskog CSKA, Milana, Pačuke i Melburn Viktorija, odnedavno adut Vitesea. Kejsuke, dakle, igra fudbal, ali je istovremeno i vlasnik 49 odsto akcija i ujedno generalni menadžer austrijskog drugoligaša Horna.

Izabrane vesti

Takođe, Honda je posednik veoma uspešne konsultantske firme "Honda Estilo" koja je bavi promocijom, a njegova i klijentela njegove braće, koja učestvuju u tom projektu su između ostalih poznati holivudski supestar Vil Smit i njegov sve popularniji sin Džejden.

Na sve to, jedan od najboljih japanskih fudbalera koji su igrali na Starom kontinentu je selektor, tačnije generalni menadžer fudbalske reprezentacije Kambodže, zemlje u kojoj je još pre nekoliko godina otvorio fudbalsku školu. I, to besplatno. Naravno, najčešće preko telefona i računara, međutim neretko se i nalazi na utakmicama Kambodže.

A, upravo danas popularni Ratnici prijateljski odmeravaju snage sa Mongolijom (12.30), u sklopu priprema za predstojeći duel kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Hongkongom idućeg utorka. Kambodža nije u najsjajnijoj formi, pošto je vezala tri poraza, od čega je jedan bio katastrofalan, u pravom smislu te reči. Bahrein je slavio minimalcem, potom je Iran smestio čak 14 lopti u njenu mrežu, a onda Irak "samo" četiri, pa je susret sa Mongolijom prava prilika da se povrati samopuzdanje pred nastavak kvalifikacionog ciklusa.

Honda više ne igra za nacionalni tim Japana, a kako je trenutno reprezentativna pauza, možda će se naći uz Argentinca Feliksa Dalmasa na klupi Kambodže...

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Četvrtak
12.30: (1,30) Kambodža (5,50) Mongolija (10,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara