Gabrijel Žezus (Reuters)
Gabrijel Žezus (Reuters)

Gabrijel Žezus nastavio da rešeta, Everton je Arsenalova treća recka u kontrolnim mečevima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 02:59

Golovima Žezusa u 33. i Bukaja Sake tri minuta kasnije Tobdžije slavile protiv ekipe Frenka Lamparda u Baltimoru

Poprilično sigurno deluje Arsenal ako je suditi po kontrolnim utakmicama kojim se zagreva i namešta tim za predstojeću sezonu. Početkom meseca savladan je Ipsvič (5:1), zatim je pre desetak dana ekipa Mikela Artete okrenula Nirnberg u Nemačkoj, da bi večeras upisala i treću recku u vidu Evertona. Karamele su svakako slovile za zahtevnijeg rivala od engleskog trećeligaša i člana nemačke Cvajte, ali ni one nisu imale rešenje za raspucanog Gabrijela Žezusa - 2:0.

Ne bi smele Tobdžije da temelje euforiju na konto činjenice da ređaju pobede u prijateljskim mečevima. Početkom avgusta ih očekuje potpuno drugi nivo fudbala i otpora u Premijer ligi, ali svakako raduje to što je Arsenalova letnja bomba Gabrijel Žezus počeo da postiže golove još od debija. Nirnbergu je spakovao dva, a noćas načeo Everton pre nego što ga je vrlo brzo dokusurio Bukajo Saka.

Izabrane vesti

Novopečeni špic londonskog kluba plaćen 52.200.000 evra, nije imao težak posao kada mu je lopta došla do nogu na drugoj stativi. Manirom klasičnog golgetera doneo je prednost nominalnom domaćinu u 33. minutu, a samo tri minuta kasnije i Saka sa kojim klub pregovara o novom ugovoru je takođe imao poprilično lagan posao ispred Džordana Pikforda.

Štoperski tandem u sastavu Gabrijel - Vilijem Saliba je držao zadnju liniju Arsenala nekih 70-ak minuta (kasnije zamenjeni) uspešno neutrališući sve pokušaje Karamela. Doduše, sastav sa Gudisona je ovogo leta ostao bez prve udarne igle Rišarlisona (transfer u Totenhem), a još nije doveo zamenu.

Na poluvremenu Mikel Arteta je napravio pet izmena, dok je Frenk Lampard zamenio kompletnu postavu, te dao priliku za debi iskusnom štoperu Džejmsu Tarkovskom koji je nedavno došao na Gudison nakon isteka ugovora sa Barnlijem. Sa druge strane, drugog najskupljeg pojačanja Arsenala ovog leta Fabija Vijeire nije bilo ni na klupi, te će navijači londonskog tima morati još malo da sačekaju na debi Portugalca.


tagovi

ArsenalEvertonBukajo SakaGabrijel ŽesusGabrijel Žezus

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara