Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gaćinović: Baš sam imao osećaj da ćemo izvući Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.10.20. | 17:04

„Bio je Milioje, došao je Deki. Dosta je promena, treba vremena. Najvažnije za klub je da su izborili Evropu. Biće teške utakmice sigurno, jer Zvezda igra čvrst fudbal. Posebno su kod kuće dobri. Očekujem teške utakmice“, kaže za MOZZART Sport srpski reprezentativac

Crvena zvezda će u Ligi Evrope igrati protiv Hofenhajma, Genta i Slovana iz Libereca, a to znači da će i Mijat Gaćinović biti jedan od protivnika crveno-belih. Talentovani srpski fudbaler ovog leta promenio je klub i postao novi igrač upravo Hofenhajma, a u javljanju za MOZZART Sport rekao nam je da je očekivao da će na žrebu njegov Hof upasti u istu grupu gde je i srpski predstavnik. Kao i da se nada da će i Hofehnajm i Zvezda proći dalje.

Izdvojio je Mijat vreme za naš portal i razgovarao na temu žreba, grupe, kao i kakve utakmice očekuje protiv srpskog predstavnika.

Izabrane vesti

"Iskreno, zadovoljni smo grupom. Meni je posebno drago što ću doći u Srbiju jer igramo protiv Crvene zvezde. Bio bih najzadovoljniji kada bismo i mi i oni prošli dalje. Imao sam stvarno neki osećaj da ćemo izvući Zvezdu, baš sam pričao igračima. Imao sam neki osećaj da ćemo da ih izvučemo", kaže Gaćinović za MOZZART Sport.

Srpski igrači koji igraju u inostranstvu obično vole kada izvuku naše klubove na žrebu.

"Naravno, što da ne. To je uvek fino i radujem se tome".

Jesu li te saigrači pitali nešto više o Crvenoj zvezdi?

"Jesu naravno, zna dosta njih o kakvom se klubu radi. Mnogo njih zna za navijače, mnogi su me pitali o Zvezdi posle žreba".

Hofenhajm i Zvezda će igrati još sa Gentom i Slovan Liberec. Hofenhajm je realno na papiru najjači tim.

"Iskreno mislim da smo mi favoriti, ali očekujem teške utakmice. Realno je da smo favoriti u grupi i voleo bih da i mi i Zvezda prođemo dalje što nije nemoguće".

Kako ti je u Hofenhajmu posle odlaska iz Ajntrahta? O kakvom se klubu radi, govoreći iz prve ruke. Kakav se fudbal forsira?

"Baš ono što mi je trebalo posle Frankfurta, zato sam i došao ovde. Igra se atraktivan fudbal, visoki su ciljevi. Dobro smo krenuli, nadam se da ćemo tako i nastaviti. Igra se ofanzivno, na dosta golova, što smo i pokazali u prve dve utakmice. Imamo dosta dobrih individualaca, došao je novi trener. Trebaće malo i vremena, ali krenuli smo i bolje nego što smo se nadali“.

Tu verovatno misliš na Bajern? Gledao je ceo svet kako je Hofenhajm dao četiri komada najjačem timu planete u ovom momentu.

Pa dobro, malo ko je očekivao da ih pobedimo na taj način. Ali, opet, verovali smo i bukvalno smo 90 minuta odigrali odličnu utakmicu. Jedino se tako i može protiv njih jer su realno najbolji na svetu“.

Nestvarno je koliko Bajern igra dobar fudbal, ali eto, Hofenhajm mu je uzeo meru na kraju.

„Pa morao je neko više, a-ha-ha. Ali, stvarno je bilo mnogo teško“.

Tu je i Andrej Kramarić, opet društvo iz bivše Juge, to ne može da te zaobiđe.

Evo ga pored mene, pa neću mnogo da ga hvalim, a-ha-ha“.

Hoće li ostati i biti tu za grupu? Zaista igra odličan fudbal, pokazao je i protiv Bajerna zašto ga traže velike ekipe, između ostalog i sam Bajern.

Pa ne znam, evo, nada se da će ostati. Ne zna se još ništa. Iskreno se nadam da će ostati jer je baš važan ovde na terenu i van terena. Dugo je ovde i stvarno se nadamo da će da ostane, mnogo nam znači“.

Generalno, kakve utakmice očekuješ sa Zvezdom, jesi li je pratio tokom leta?

Pratio sam. Bio je Milioje, došao je Deki sada. Dosta je promena, treba vremena. Najvažnije za klub je da su izborili Evropu. Biće teške utakmice sigurno, jer Zvezda igra čvrst fudbal. Posebno su kod kuće dobri, očekujem teške utakmice“, zaključio je Gaćinović.


tagovi

Mijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara