Kudus ©Reuters
Kudus ©Reuters

Gana se posle preokreta plasirala na Kup afričkih nacija, junak Bukarijeva zamena

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.09.23. | 20:09

Crne zvezde pobedom nad Centralnom Afrikom (2:1) izborile plasman na kontinentalnu smotru

Fudbaleri Gane dočekali su poslednje kolo kvalifikacija za Kup afričkih nacija bez prava na grešku. Samo tri boda protiv Centralne Afrike predstavljala su sigurnu kartu za kontinentalno takmičenje, a uprkos činjenici da je rival stekao prednost u 25. minutu domaćin je posle preokreta došao do dragocena tri boda (2:1).

Pogodak Luisa Mafute na asistenciju Juge predstavljao je odličan rasplet za goste, međutim lopta iza leđa Ati Zigija nije poremetila reprezentativce Gane koji su preko Mohameda Kudusa. Igrač koji je ovog leta pojačao Vest Hem, potvrdio je da mu večerašnji rival predstavlja posebnu inspiraciju pošto je mrežu Centralne Afrike tresao i u prvom susretu u okviru kvalifikacija.

Izabrane vesti

Nerešeni rezultat ostao je na snazi do 88. minuta, a u junaka Crnih zvezda izrastao je Ernest Nuama. Fudbaler koji je poput Kudusa promenio sredinu ovog leta i pojačao Olimpik Lion, dobio je šansu umesto Osmana Bukarija i 25 minuta posle ulaska u igru potpisao potpuni preokret.

Sa nova tri boda, uz po tri pobede i remija, Gana se kao lider Grupe G plasirala na kontinentalnu smotru, dok je vizu obezbedila i Angola koja je večerašnjim remijem sa Madagaskarom takmičenje završila sa devet bodova.

Drugi igrač Crvene zvezde u timu Gane, Edmund Ado, utakmicu je proveo na klupi.

GRUPA E

Četvrtak

Angola Madagaskar 0:0

Gana - Centralna Afrika 2:1 (1:1)

/Kudus 43, Nuama 88 - Mafuta 25/



tagovi

GanaKup afričkih nacijakvalifikacije za kup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara