Garsija konačno prelomio: Pravac Aris!

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 12:13

Finiširaju se poslednji detalji četvorogodišnjeg ugovora

Bilo je natezanja, prijateljskog ubeđivanja, ali posle skoro dve sedmice intenzivnih pregovora Mateo Garsija je pristao da se preseli u redove solunskog Arisa. Crveno-beli su brzo postigli dogovor sa klubom iz Soluna, pristali da Garsiju prodaju za 1,3 miliona evra i 50 posto od naredne prodaje. Međutim, tek onda su usledile muke.

Strelac pet golova za Crvenu zvezdu u prošloj sezoni prvo je kategorično odbijao da se preseli u Aris, svestan da u najvećoj grčkoj luci neće imati primanja kao u Beogradu. Njegov bivši klub je bio spreman da mu ponudi ugovor od 350.000 evra na godišnjem nivou. Garsija je tražio više, i na kraju uspeo da izboksuje povećanja. Njegov menadžer se od pre nekoliko dana nalazi u Beogradu i intenzivno razmenjuje mejlove sa čelnicima Arisa. Ostalo je još da se preciziraju detalji i iznos potencijalnih bonusa u slučaju timskog uspeha.

Izabrane vesti

Crvena zvezda nije uspela da sanira štetu, pošto je prošlog leta kupila Garsiju za 2,2 miliona evra od Las Palmasa. Imala je identičnu ponudu od argentinskog Rasinga, ali Garsija nije želeo da se vraća u otadžbinu. Odlučio je da čeka, svestan da nije u planovima trenera Dejana Stankovića. Nadao se ponudi iz jačih evropskih liga, ali Aris je jedini pokazao spremnost da uđe u konkretne pregovore. Pričalo se da iza celog posla stoji Olimpijakos, koji želi da se Mateo Garsija kroz kontinuitet Igara u Solunu vrati u život. I potom narednog leta dođe na Karaiskaki.

Na 24 meča prošle sezone Mateo Garsija je postigao pet golova i upisao dve asistencije. Pamtiće se ostvarenje u Bernu i vodeći pogodak, kao i lepotica iz Novog Sada kada je volej udarcem levom nogom doneo trijumf beogradskom klubu. Međutim, njegova karijera se u Beogradu nije razvila na pravi način. Tek povremenuo je demonstrirao talenat, ali dolaskom Dejana Stankovića pao je u drugi plan. 


tagovi

Mateo Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara