Gazda Atletika: Superliga je bila rešenje...

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.05.21. | 01:18

"Fudbalu je generalno potrebna velika obnova", poručio Enrike Serezo

Dok UEFA preti eliminacijom iz njenih takmičenja preostalim klubovima koje se javno nisu odrekli ideje o stvaranju evropske Superlige, predsednik Atletiko Madrida, jednog od klubova koji se povukao među prvima, poručio je da cela priča uopšte nije tako loše osmišljena i da bi verovatno značila rešenje za mnoge probleme s kojima se fudbal suočava.

Enrike Serezo ipak se potrudio da ostane suzdržan, odnosno da ne iznosi svoje mišljenje oko toga da li bi Atletiko trebalo da igra u takvom takmičenju.

Izabrane vesti

"Ne mogu i ne želim da se direktno izjašnjavam po tom pitanju. U jedno nema sumnje - bilo bi to jedno od najvećih sportskih takmičenja na svetu koje u ovom trenutku nije moglo da zaživi zbog okolnosti. Superliga bi verovatno bila rešenje za mnoge probleme, shvatili bi mnogi to kada bi čuli detalje... Međutim Superliga je za nas trenutno španska liga. Ali da, fudbalu je generalno potrebna velika obnova".

Serezo je kazao kako mu nije drago što je Real ispao od Čelsija i što nas čeka englesko finale, a onda se okrenuo onome što njegov klub čeka u subotu. A to je derbi sa Barselonom koji bi mogao da reši pitanje šampiona.

"Pobedićemo, to je utakmica u kojoj idemo na sva tri boda. Imaće i posle toga da se igra. Idemo meč po meč. Uzbuđeni smo što smo u poziciji da osvojimo još jednu titulu sa Simeoneom, ali moraćemo da pričekamo još mesec dana. Nije još vreme za slavlje".

Na pitanje da li Čolo ostaje trener Atletika prvi čovek Madriđana se nasmejao:

"Koliko ja znam u njegovom ugovoru nema nikakvih promena".



tagovi

Enrike Serezo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara