Džejms Medison (Reuters)
Džejms Medison (Reuters)

Gazda Lestera došao na King Pauer da otpusti Rodžersa, a video Medisonov vatromet i prvu pobedu u sezoni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.10.22. | 23:04

Konačno trijumf Lisica! Posle šest vezanih poraza...

Živ je Brendan Rodžers! Noktima se držao za stenu na ivici provalije posle šest vezanih poraza na startu sezone u Premijer ligi. Došao je tajlandski gazda Ajavata Šrivadhanaprabe posle mesec i po dana na King Pauer stadion, da se iz prvo lica uveri gde to severno-irski stručnjak greši i da mu ako ustreba, nagazi na šaku i uruči otkaz. Ali video neki novi Lester, Lester kakav nismo gledali ove sezone.

Ruku spasa Rodžersu večeras je ponudio Džejms Medison. Desetka Lisica je maltene sama sravnila sa zemljom Notingem Forest u 9. kolu engleske elite i pokazala da bi morala da se nađe na spisku putnika reprezentacije Engleske za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru - 4:0.

Izabrane vesti

Bio je Medison večeras sveprisutan protiv novopečenog premijerligaša, načeo ga sredinom prvog poluvremena, deetak minuta kasnije izveo savršen slobodnjak za 3:0, u drugom delu isporvocirao inspiraciju Patsona Dake za pečat na ubedljiv trijumf, Lesterov prvi u novoj sezoni Premijer lige. Sa lakoćom se kretao, delio lopte, postizao golove... Igrač njegovih ideja i tehnike za njihovo sprovođenje u delo, bez sumnje bi osvežio reprezentaciju Engleske koja se, jasno se to videlo na poslednjem reprezentativnom okupljanju, poprilično mučila u kreaciji. Ali to je već pitanje za Gereta Sautgejta koji više voli da na velika takmičenja povede po šest bekova i ostane uskraćen za igrače čiji bi pregled igre mogao da bude od izuzetne važnosti.

Možda je Notingem Forest zaslužio gol u Lesteru (pogodio je Taivo Avonji stativu u prvom delu), ali čak i da se dogodio, taj pogodak bi malo šta promenio. Nadigrali su Rodžersovi momci tim u koji je letos uloženo 162.000.000 evra, pokazali mu da novac, naročito ne njegovo mahnito trošenje, nije garancija uspeha i trenera Foresta Stivena Kupera poslali na prvo mesto liste favorita za najskoriji otkaz u Premijer ligi. Neće začuditi ako se već sutra ujutru Velšanin probudi kao čovek na birou rada.

Morao je i Lester kad-tad da živne. Ipak je to gotovo identičan tim koji je prošle sezone prvenstvo okončao na osmoj poziciji, tim kojem su nedostajala četiri boda da se nađe u evropskim takmičenjima. I ne treba zaboraviti da je Lester od početka sezone već igrao protiv Arsenala, Čelsija, Mančester Junajteda i Totenhema. Došlo je vreme i za njegovu injekciju samopouzdanja, došlo je vreme da Lisice počnu da sakupljaju bodove i beže iz zone ispadanja.

Domaćinu je večeras sve probleme rešio agresijom od 25. do 35. minuta koju Šumari nisu preživali. Između dva pogotka Medisona stala je lepotica Harvija Barnsa sa ivice šesnaesterca. Upravo je od tandema Barns - Medison prošle godine zavisila igra Lisica. Harvi je šest puta bio strelac i asistent čak u 10 navrata, Džejms je pogodio 12 puta i namestio još osam pogodaka saigračima.

Do večerašnjeg obojica su imali tek po gol. Dakle, ako uspostave kontinuitet, te razigraju Džejmsa Vardija (još čeka na gol) i Patsona Daku koji je u 63. minutu ušao sa klupe, a deset minuta kasnije isporučio predivnu petu u gol Dina Hendersona, eto Lestera iz kola u kolo sve više na tabeli.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota

Arsenal - Totenhem 3:1 (1:1)

/Parti 20, Žezus 49, Džaka 67 - Kejn 31 pen/

Bornmut - Brentford 0:0

Kristal Palas - Čelsi 1:2 (1:1)

/Eduard 7 - Obamejan 38, Galager 90/

Fulam - Njukasl 1:4 (0:3)

/Rid 89 - Vilson 11, Almiron 33, Longstaf 43, Almiron 57/

Liverpul - Brajton 3:2 (1:2)

/Firmino 33, 54, Vebster ag 63 - Trosar 4, 18, 84/

Sautempton - Everton 1:2 (0:0)

/Aribo 49 - Koudi 52, Meknil 54/

Vest Hem - Vulverhempton 2:0 (1:0)

/Skamaka 39, Bouven 54/

Nedelja

Mančester Siti - Mančester Junajted 6:3 (4:0)

/Foden 8, 44, 73, Haland 34, 37, 64 - Antoni 57, Marsijal 84, 90+1/

Lids - Aston Vila 0:0

Ponedeljak

Lester - Notingem Forest 4:0 (3:0)

/Medison 25, 35, Barns 27, Daka 73/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Džejms Medison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara