Lijanko (©Reuters)
Lijanko (©Reuters)

Gazeta piše: Partizan pregovara sa Lijankom

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.06.21. | 17:10

Ali mu je Beograd najmanje privlačno rešenje

Vest koja zvuči gotovo kao nemoguća misija: Partizan pregovara sa Lijankom Vojnovićem!

Nesuđeni srpski reprezentativac, fudbaler pod ugovorom sa Bolonjom, mogao bi da se preseli u Beograd i obuče crno-beli dres. Jeste da zvuči kao vest koja teško da ima realnu osnovu, ali ako je izvor čuvena Gazeta delo Sport, onda je ne bi trebalo tek tako odbaciti.

Izabrane vesti

Lijanko je prethodnu sezonu igrao u Bolonji kao pozajmljen igrač od Torina, a i sada mu je, kako pišu, klub u kojem je trener Siniša Mihajlović jedna od opcija. Druge dve su Partizan i Sporting iz Lisabona.

Iako ima ugovor sa Torinom do 2024. godine, sasvim je realno da Lijanko ode iz kluba, jer očigledno nije u prvom planu među Bikovima, čak i po dolasku novog trenera Ivana Jurića. A, od svih ponuđenih opcija, kažu Italijani, Beograd mu je najmanje privlačan, ali ga nije u startu odbacio.

Brazilac srpskog porekla je prošle sezone odigrao 25 utakmica i postigao jedan gol, u Kupu Italije. Međutim, ono gde ova priča debelo „škripi“ je Lijankova cena koju Partizan ne može da plati. Bolonja je prošle sezone dala 1.000.000 evra samo za pozajmicu i ponudila 5.000.000 za otkup, a Torino je, kažu, tražio 12.000.000 evra.

To su sume koje su za klub iz Humske daleko van bilo kakvog domašaja. Osim ako ne postoji neka druga kalkulacija i zamisao čelnika Partizana...


tagovi

Lijanko VojnovićFK PartizanTorinoSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara