Gej ponovo u Evertonu: Vezista se vratio na Gudison, Parižanima 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 18:55

Karamele ozvaničile dolazak i sedmog ovosezonskog pojačanja

Poslednji dan prelaznog roka doneo je ozvaničenje očekivanog transfera i povratak Idrise Geja u Everton. Vezni fudbaler prešao je iz Pari Sen Žermena u redove Karamela sa kojima je potpisao ugovor do juna 2024. godine.

Senegalski reprezentativac vratio se na Gudison park gde je proveo tri godine (od 2016. do 2019. godine), a u tom periodu je odigrao 108 utakmica i ostavio zapažen trag u plavom delu Liverpula, te ne čudi ushićenje koje nije skrivao po povratku.

Izabrane vesti

"Nema lepšeg osećaja nego vratiti se kući i videti braću. Veoma sam srećan što sam ovde, što ću pomoći klubu, vredno radim i dajem dušu za ovaj tim. U svom sam domu. Osećam se kao kod kuće i poznajem sve ovde. Pratio sam ovaj tim svake nedelje, ni u jednom klubu ne mogu da se osećam bolje nego u Evertonu te sam zato odlučio da se vratim ovde. Sjajna je atmosfera oko stadiona i ljudi su ovde kao porodica. Čak i kada sam otišao u Pariz, ostao sam u kontaktu sa nekim igračima ovde i nastavio da podržavam tim", rekao je Gej.

Afrički internacionalac se tokom perioda provedenog u parizu okitio sa dve šampionske krune i četiri Kupa Francuske, dok je u sezoni 2019/20 sa saigračima stao na korak od trofeja Lige šampiona nakon što ih je savladao Bajern Minhen.

Gej je sedmi novajlija među Karamelama u aktuelnom prelaznom roku pošto su prethodno plavi dres zadužili Džejms Tarkovski, Ruben Vinagre, Konor Koudi, Amadu Onana, Dvajt Meknil i Nil Mapej. Iako finansijski detalji transfera nisu zvanično saopšteni ostrvski mediji pišu da je premijerligaš morao da izdvoji oko 10.000.000 evra za angažman povratnika.

Podsetimo, Pari Sen Žermen je defanzivnog vezistu kupio od Evertona za 34.000.000 evra.


tagovi

Idrisa Gej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara