(©Reuters, ©Star Sport)
(©Reuters, ©Star Sport)

Genčev izabrao startnih 11: Despodov spreman za okršaj sa Rodićem!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 11:51

Najbolji igrač predvodi navalu bugarskog tima na Marakani

Trener Ludogoreca Stanislav Genčev je usled problema sa povredama poveo četvoricu igrača iz rezervnog tima u Beograd, ali oni naravno neće biti u timu koji će večeras istrčati na stadion Rajko Mitić od 18.45.

Prema pisanjima tamošnjih medija, može se reći da je mladi stručnjak izabrao startnih 11 za večerašnji meč, a u njemu neće biti nijedan od povređenih ili rovitih igrača, pa ni desnog beka Sisinja, koji se u poslednjem trenutku priključio saigračima na letu za Beograd.

Izabrane vesti

Najbolji igrač ekipe, Kiril Despodov, nije trenirao pet dana nakon povratka iz reprezentacije, ali je spreman za Crvenu zvezdu i predstavljaće ključnu opasnost za odbranu crveno-belih. Na golu će se naći Kristijan Kahlina, na desnom beku je biti Džordan Ikoko, a na levom prinudno Šakil Pinas. Štoperski dvojac u formaciji 4-2-3-1 činiće Olivije Verdon i Igor Plastun. U samom srcu veznog reda biće Stefan Bađi i Klod Gokalves, dok će na krilima biti Kiril Despodov i Mavis Čibota, a iza najisturenijeg Pjerosa Soterijua mesto je rezervisano za supertalentovanog polušpica Dominika Jankova.

(1,40) CRVENA ZVEZDA (4,90) LUDOGOREC (9,00)

Ono što je predstavljalo određenu dilemu, jeste na kom će se krilu naći ubitačni Kiril Despodov, koji ume podjednako da bude opasan za protivničku odbranu na obe strane. Ipak, tu dilemu u ovom trenutku prilično jasno razrešava činjenica da je u startnih 11 pomenuti Mavis Čibota. Fudbaler iz Konga je izrazito levo krilo, koje je pre u stanju da odgovori na mestu klasičnog špica, nego na desnoj strani.

To znači da ćemo gledati veliki broj okršaja između Despodova i Milana Rodića, koji će kao i mnogo puta u evropskim mečevima prošle sezone, biti u prilici da odmeri snage sa najvkvalitetnijim protivničkim ofanzivcima. Despodov je ove sezone na meti kritika, iako je na 22 utakmice postigao šest golova i ostvario 11 asistencija, ali je u grupnoj fazi Lige Evrope samo jednom bio strelac, što je premalo za igrača takvog kalibra.


tagovi

Kiril DespodovMilan RodićStanislav GenčevLudogorec

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara