Fudbaleri Genta (©Reuters)
Fudbaleri Genta (©Reuters)

Gent prati Partizan: Nespretna reakcija Anortozisovog defanzivca pogurala Belgijance (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 20:45

Sjajan prodor Tarika Tisudalija doprineo komičnom autogolu. Pobedu Genta od 2:0 ulepšao pogodak Svena Kumsa

Derbi za prvo mesto Grupe B Lige konferencije gledaćemo 21. oktobra u Beogradu, pa 4. novembra u Belgiji, kada se budu sastali Partizan i Gent.

Oba tima posle dva kola imaju maksimalnih šest bodova, s tim da su crno-beli postigli gol više, pa su u prednosti.

Izabrane vesti

Belgijanci su u drugom kolu rutinski odradili posao protiv Anortozisa, savladavši goste 2:0. Po gol u oba poluvremena bio je dovoljan za tri boda, mada je s obzirom na broj pokušaja pobeda mogla da bude i ubedljivija. Čak 17 puta šutirali su domaći fudbaleri, od čega je sedam lopti išlo u okvir gola, ali samo dve su završile u mreži. Od toga, prva zahvaljujući gostujućem defanzivcu Pavlosu Korei, koji je nespretno reagovao u 28. minutu nakon odličnog prodora Tarika Tisudalija.

Konačan rezultat postavio je iskusni Sven Kums svojim prvim golom ove sezone. Postigao ga je vrlo lepim udarcem sa nekih 14 metara.

Pošto su i crno-beli savladali Floru 2:0, posle večerašnjih rezultata jasno je da će se srpski i belgijski predstavnik boriti za prvo mesto, ali i da ne moraju mnogo da se brinu oko prolaza u narednu fazu novog UEFA takmičenja.

Bivši napadač Inđije i Napretka, Darko Lemajić igrao je za Gent do 71. minuta, dok je Miloš Deletić bio u Anortozisovom timu od početka drugog poluvremena.

Grupa B

Partizan - Flora 2:0 (2:0)

/Marković 20, 42/

Gent - Anortozis 2:0 (1:0)

/Korea 28 ag, Kums 81/



tagovi

Liga konferencijeGentAnortozisFK PartizanDarko Lemajić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara