Foto: REuters
Foto: REuters

Giganti u ratu za Kulibalija: Barsa želi pakleni štoperski tandem

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.05.21. | 11:29

Fudbaler Napolija na listi želja brojnih klubova, Katalonci se uključili u trku

Kalidu Kulibali trenutno je jedan od defanzivaca koji privlače najveću pažnju pred letnji prelazni rok, a niz giganata koji na radaru imaju štopera Napolija iz dana u dan je sve duži.

Senegalski štoper još krajem februara dovođen je u vezu sa Bajernom iz Minhena koji je izrazio ambiciju da sa igračem iz Napulja, uz Upamekana, stvori pakleni štoperski par koji će naslediti Alabu i Boatenga i koji će dugi niz godina predstavljati okosnicu defanzive Bavaraca.

Izabrane vesti

Ambicije da dovedu 29-godišnjeg štopera su pokazali i mančesterski giganti Junajted i Siti, a prema saznanjima Gazete u trku se uključila i Barselona.

Katalonci su interesovanje za Kulibalija pokazali još u periodu kada je Erik Abidal obavljao funkciju sportskog direktora, ali je španski klub tada dobio negativan odgovor iz Napulja. Ipak, situacija se u međuvremenu promenila, ambicije štopera su prerasle okvire koje tim sa stadiona Dijego Armando Maradona može da mu prijušti, a unosne ponude u doba finansijske krize uzrokovane virusom korona učinile su klubove fleksibilnijim u pregovorima.

Činjenica da štoper ima ugovor sa Napolijem do 2023. godine aktuelni klub i predsednika De Laurentisa stavlja u idealan pregovarački položaj s obzirom na to da će biti u prilici da postavljaju uslove, a procena je da bi na osnovu obeštećenja u kasu kluba podno Vezuva moglo da se slije između 50 i 60 miliona evra.

Prepreka u planovima Barselone mogla bi da bude finansijska situacija u kojoj se nalaze Katalonci i činjenica da su po tom pitanju Siti, Junajted i Bajern u znatno boljoj poziciji, međutim deo sredstava za dovođenje štopera mogao bi da obezbedi transfer Umtitija koji je uveliko na transfer listi, a koji je izazvao interesovanje nekoliko klubova među kojima je i Liverpul.

Dolazak Kulibalija, uz angažman Erika Garsije kao slobodnog igrača po isteku ugovora sa Sitijem narednog leta, Kataloncima bi doneo rešenje svih briga u defanzivi i štoperski tandem za nekoliko narednih sezona.


tagovi

Mančester JunajtedKalidu KulibaliMančester Siti

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara