Foto: Reuters
Foto: Reuters

Umtiti na izlaznim vratima Barse: Liverpul opcija, ponuđen i Sitiju i Junajtedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.05.21. | 14:40

Francuz prekobrojan na Kamp Nou

Nakon dve godine koje su ukrasili trofej Lige šampiona i Premijer lige Liverpul će arhivirati takmičarsku sezonu za zaborav, a rezultati ispod očekivanja čete Jirgena Klopa su između ostalog bili posledica brojnih kadrovskih problema, posebno defanzivi. Niz povreda defanzivaca neretko je primoravao stratega Redsa na brojne rotacije i improvizacije, a poučen iskustvom iz aktuelne godine nemački trener je odlučan da tokom leta zaoštri konkurenciju u defanzivi.

Jedna od opcija kada su u pitanju pojačanja u poslednjoj liniji, prema saznanjima Mundo Deportiva je i defanzivac Barselone Samjuel Umtiti. Štoper Katalonaca je na Kmp Nou svrstan među igrače koji bi mogli da napuste klub tokom leta, a u prilog potencijalnom rastanku ide vrlo skromna uloga koju je imao u prethodnom periodu.

Izabrane vesti

Francuski defanzivac sa Barselonom ima ugovor do 2023. godine, a visoka primanja predviđena njime između ostalog su razlog zbog kojeg je Kataloncima u interesu da ga prodaju već u prvom narednom prelaznom roku. Sa druge strane, Umtiti bi na Enfild stigao kao idealna opcija u periodu dok se Vidržil van Dajk i Džo Gomez ne oporave od povreda.

Prema saznanjima Dejli Ekspresa defanzivac španskog kluba ponuđen je i Mančester Junajtedu, Mančester Sitiju, Juventusu, Lionu i Lilu, međutim do konkretnih pregovora sa nekim od pomenutih klubova još nije došlo.

Pre nekoliko nedelja interesovanje za defanzivca je pokazao Zenit, ali je Umtiti odbio opciju odlaska u timove van liga petice. Iako je još neizvesna sudbina francuskog štopera, jasno je da su znatno veće šanse da karijeru nastavi van Barselone posebno nakon što su priliku u prvom timu dobili Arauho i Mingueza, a da se sve glasnije govori i o dolasku Erika Garsije po siteku ugovora sa Sitijem.


tagovi

Samjuel Umtiti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara