Markos Senesi (©afcbournemouth)
Markos Senesi (©afcbournemouth)

Gladijator stigao u Premijer ligu: Fajenord ostao bez pola tima i zaradio preko 50.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 19:09

Posle Luisa Sinistere i Tajrela Malasije, holandski velikan je prodao i trećeg igrača ostrvskim klubovima - Markos Senesi potpisao za Bornmut

Ko šta radi, Fajenord prodaje svoje prošlogodišnje uzdanice klubovima iz Premijer lige. Prvo je Tajrel Malasija otišao u Mančester Junajted za 15.000.000, potpom se u Lidsu za 25.000.000 obreo Luis Sinistera, a danas je Bornmut za 15.000.000 evra kompletirao transfer štopera Markosa Senesija. Tetovaža gladijatora koju argentinski štoper ima preko dobrog dela leđa poslužila je klubu sa Vitalitija da najavi njegov transfer, replikom iz legendarnog filma kada Rasel Krou urla na publiku u rimskom Koloseumu.

Izabrane vesti

— AFC Bournemouth 🍒 (@afcbournemouth) August 8, 2022

Fajenord je sa dosadašnjih 56.300.000 evra debelo oborio novčanog upliva od prodaje fudbalera u jednom prelaznom roku, ali pitanje je koliko će biti konkurentan za najviši plasman u Erediviziji, odnosno izlazak iz grupe u Ligi Evrope. Ipak su ga ovog leta napustili najbolji strelac Lige konferencije u kojoj je igrao finale Siril Desers (istekla pozajmica), ubitačno levo krilo, levi bek i standardni štoper. Jakub Rasmusen je stigao na pozajmicu iz Fiorentine da zameni Senesija, kupio je Fajenord još nekolicinu fudbalera, utisak je, ipak slabijeg kvaliteta od prošlosezonskih uzdanica.

Senesi je dolaskom u Premijer ligu postao sedma najveća kupovina u istoriji Bornmuta, a četvrta najskuplja prodaja velikana iz Roterdama. Trešnjice do sada nisu previše kupovale. Vezista Markus Tavernije je potpisao za 11.900.000 evra, bez obeštećenja su stigli golman Neto, desni bek Rajan Frederiks i vezista Džo Rotvel, tako da je Senesi peto pojačanje novopečenog premijerligaša.

Bornmutu je ozbiljno gorelo na poziciji štopera jer je osim kapitena Lojida Kelija na raspolaganju imao samo još Krisa Mejpama i Džejmsa Hila. Sada je dobio stamenog Argentinca sposobnog da, osim osnovnih zadataka u defanzivi, doprinese i u napadu. To potvrđuju i brojke od po dva gola i dve asistencije u Erediviziji prošle sezone.


tagovi

FajenordMarkos SenesiBornmutPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara