Bogdan Planić i Neta Lavi (©Starsport)
Bogdan Planić i Neta Lavi (©Starsport)

Glasine iz Izraela: Bahar spremio tri pojačanja za Zvezdu! Planić, bivši kapiten Makabija i krilo iz Nigerije

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 12:13

Sve je još u fazi razmatranja, ali...

Ništa još nije ozvaničeno i klubovi još nisu postigli definitvan dogovor, ali Barak Bahar se već uveliko priprema za dolazak u Beograd. Prema pisanju izraelskih medija on je već i sastavio spisak pojačanja za ekipu Crvene zvezde, a trenutno su na njemu i tri imena koja igraju u toj zemlji.

Dva su dobro poznata. Prvi je Bogdan Planić, koji je već nekoliko puta bio na meti Crvene zvezde, ali transfer nikako da se realizuje. On je letos igrao za Makabi u dvomeču plej-ofa za Ligu šampiona, potom je otišao u Ujedinjene Arapske Emirate za 1.800.000 evra, ali zbog povrede nije još ni debitovao za Šabab Al Ahli.

Izabrane vesti

Uz njega, piše Sport5, Bahar u Beogradu vidi i nigerijskog napadača Entonija Nvakaemea s kojim je radio u Hapoel Ber Ševi, pre no što je on za 1.100.000 evra otišao u Trabzon u kome je proveo četiri sezone. Sada igra za Al Fahju u Saudijskoj Arabiji i mada mu je već 34 godine, Bahar ga je hteo i u Haifi, ali Makabi nije imao pare. Nvakaeme je inače u Turskoj igrao kao krilo – i igrao je sjajno, prošle sezone 15 golova i 11 asistencija – dok je u Al Fahji, gde je saigrač sa Vladimirom Stojkovićem i Milanom Pavkovim – uglavnom u samom špicu.

Na kraju, tu je još jedno relativno poznato lice. Pisao je već i Mozzart Sport o tome: bivši kapiten Makabija, 26-godišnji Neta Lavi, zadnji vezni koji je pre godinu dana pojeo Zvezdin srednji red, da bi zatim otišao u Gamba Osaku u transferu teškom 500.000 evra. S tim da bi Lavi, kako prenosi One, mogao da napusti Japan samo ako bi Gamba ispala iz Džej lige, a solidne su šanse da se to desi. To ipak znači da u Beograd ne bi mogao pre zime, leto nije opcija.

Dakle, sva tri pojačanja na dugačkom štapu. Lavija koči Gamba, Nvakaeme ima još ugovor sa Saudijcima, za Planić bi prvo moralo da se vidi u kakvom je stanju, ali Zvezda je Baharu svakako obećala pojačanja koja on sam želi. A ovu trojicu navodno baš želi. S tim da vrlo verovatno ima i rezervne varijante.



tagovi

Neta LaviBogdan PlanićFK Crvena zvezdaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara