Komentari na vest

Glupo je… Ali nije ofsajd?!

O

Ooobjaviga

pre preko 2 godine

Koja sprdanja uvedose pravilo za dan clan 11 892 minus 4 puta 6 podjeljeno sa 2,12 - nema ofsajda fuj...gamad usrana fudbal nema vise smisla gledati...ofsajd znaci ko god je jednu utakmicu pogledo u zivotu fudbala znace da je ovo ofsajd..katastrofa nr mogu da vjerujem sta se radi
M

Micas

pre preko 2 godine

Smesno u sta se pretvorio fudbal..
S

SilverSurfer

pre preko 2 godine

Daleko važnije je da li bi ovo tumačenje važilo da su igrali, recimo, Belize i Francuska i da je na taj način Belize došao do pobedonosnog gola? Ili bi pomoćnik odmah podigao zastavicu?
G

Gost123

pre preko 2 godine

Ovo je dokaz totalne degradacije ljudskog roda u 21-om veku!!! U eri nezabelezenog u istoriji tehnoloskog skoka, tendencija je da su ljudi sve gluplji, i sve nesposobniji za logicko razmisljanje. Evolucija ide u pogresnom smeru, i dovesce prosecnog coveka na nivo onoga sto se nekada nazivalo idiotom. Za svakog ko je ikada gledao fudbal ovo je ofsajd, ali sada eto nije vise. U svim sferama drustva na delu je opsti pad kvaliteta, i pad kriterijuma. I to se vidi u svakodnevnom zivotu...
r

realno85

pre preko 2 godine

ovo pomalo gubi svaki smisao. smjesno objasnjenje i jos smjesnija odluka
C

Cjepka123

pre preko 2 godine

Pa se posle smeju suđenju u našoj ligi, svašta.
n

nnnnn

pre preko 2 godine

ali uticao je na igru i na potez defanzivca
G

Gost978

pre preko 2 godine

Naravno, ali idiot je presudio da nije ofsajd jer je zaključio bez gledanja snimka da je Garcia imao kontrolu nad loptom a onda dodao greškom Mbapeu. A lopta direktno upućena Mbapeu koji je u ofsajdu, dok Garcia pokušava da preseče dodavanja - ceo svet je to video osim sudija, njihova procena je drugačija. Totalni idioti
B

Bane 2

pre preko 2 godine

Није то глупо, то је крађа
Ć

Ćinćiripini

pre preko 2 godine

Zamisljam sebe na terenu sa loptom, i vidim napred svog igraca koji je metar u ofsajdu, odbrana stoji a meni pada na pamet da napucam najblizeg odbrambenog igraca sa ciljem da lopta nekako dodje do mog igraca, slozicete se ovo ima smisla kad vec postoji ovako besmisleno pravilo.

NemanjaKZ

pre preko 2 godine

Dao si najbesmisleniji moguci primer. Nije ovde problem pravilo, problem je sto je taj dodir okarakterisan kao pocetak nove akcije sto svakako nije, a svakako nije slicno ni ovom tvom napucavanju lopte u odrambenog igraca kao sto si dao primer gore.
m

miile

pre preko 2 godine

ofsajd i tačka
G

Gostilele

pre preko 2 godine

Pravilo da je zapoceta nova akcija bi trebalo da vazi samo ako protivnicki igrac ima punu kontrolu nad loptom, i nakon toga lopta dodje do napdaca koji je pocetno bio u ofsajdu.. Da je Garsija probao da ispuca loptu, ista mu predje preko noge i dodje do Mbapea, ok nema ofsajda, odbrambeni igrac nije lepo reagovao nova akcija je.. Ali on ovde jedva da je stigao da da takne loptu, kakva crna nova akcija.. Ovako tumacenje pravila ce da ubije u pojam odbrambene igrace, jer se njima sad porucuje bolje nemoj da regaujes pusti akciju, batali odbranu, pa cemo na kraju akcije da vidimo na snimku dal si ispao glup ili je bio ofsajd... Smesno tumacenje pravila..
G

GostSa

pre preko 2 godine

Problem i jeste sa VAR om sto fudbal pocinje da lici na americki tj postaje Njesra teska a sudije vise ne sude utakmicu vec cekaju da pogledaju snimak. To vise nije ta igra niti taj sport poodavno ali ovo je jedan od poslednjih eksera u kovceg fudbalu kao igri. Prosto izgubilo je sve draz i to je to.
J

JVPS

pre preko 2 godine

Pa valjda je prvo bio ofsajd pa tek onda dodir odbrambenog igrača. U takvom slučaju CF može da stoji 10m iza odbrane i da prihvati svaku loptu koja okrzne protivničkog igrača. Nisam video do sada ni na jednoj utakmici da se primenjuje ovo pravilo, a odgledam nedeljno 2,3 utakmice.
F

Fudbal propo

pre preko 2 godine

I zato bi treblo gledati NFL, savršena pravila, 50 kamera, nema krađe i slobodnog sudijskog uverenja
N

Ne prdi

pre preko 2 godine

Nema slobodnog sudijskog uverenja jel, a sta je kad treba da procene dal je kompletirano hvatanje na osnovu toga dal je imao hvatac punu kontrolu ili je eto po njim mogao da je ispusti jer mu nisu svi prati na lopti...
L

Laki92

pre preko 2 godine

Ovo nije novo pravilo, već staro koje je zloupotrebljena. Odavno je pravilo da ako igrač defanzivni igra poslednji sa loptom i prosledi je napadaču, da u tom slučaju nije ofsajd, ali ovde nema govora o tome, čovek je sprečavao pas ka igraču koji je u ofsajdu i nikako se ne moze reći da je započeta nova akcija. Ima lepih primera u proslim komentarima zbog čega ovo nije ofsajd, i sta bi onda trebalo sve da se ne svira kao ofsajd, stvarno jedna velika kradja koja pokušava da se zataška i opravda na konto pravila koje postoji, ali nema veze sa ovom situacijom.
G

GosTn

pre preko 2 godine

Nije trebalo da intervenise? Pa nema čovek VAR u glavi pa da zna da li je ovaj u ofsajdu ili nije. Ne ulazim u to da li je pravda ili nepravda, ali je pravilo jako glupo i nelogično. Razumeo bih situaciju da je npr Benzemi poslat pas, defanzivac pokušao da je dohvati i skrene loptu Mbapeu, koji je u trenutku slanja pasa bio u ofsajdu ali jednostavno nije bilo namere njemu da se šalje lopta i zbog toga nema ofsajda. Ovako je neviđena glupost, hteo je njemu da pošalje, on je bio u ofsajdu ali je ovaj zakačio i više nije u ofsajdu. xD
i

iz 1 u x

pre preko 2 godine

ako je ovo pravilo neka postave i za druge stvari isto, primera radi kad igrač šutira i golman odbrani, kako oni kažu namerno, a igrač koji je u ofsajdu da gol neka bude regularan, jer nije smetao golmanu i započeta je nova akcija
G

GosTn

pre preko 2 godine

Bravo. Po ovom njihovom pravilu i ovo tvoje je potpuno logično.
V

Vrana

pre preko 2 godine

Cekaj sudija smatra da mbape nije uticao na igru. Pa zbog cega je uklizavao nego zbog mbapea. Kako nije uticao na igru? Koji lopovluk. Da je bilo kontra bio bi ofsajd ko kuca. Ove ce sudije zajedno sa uefom da uniste svaku draz u fudbalu. Lopovi
4

444444444444

pre preko 2 godine

Ne kontam oko cega dizanje tolike prasine ? Pravila su pravila.... ako po pravilu nije ofsajd onda nije ofsajd i tacka ! Nije ovo prvi puta, vise puta je vec vidjena slicna situacija.. jednsotavno moraju se pomiriti sa tim da je takvo pravilo iako se mnogima ne svidja... ako je protivnicki igrac isao na loptu i pipnuo je naravno da vise ne moze da se gleda ofsajd... e sad to sto pre nije bilo vara pa nekad prodje ovo nekad ne to je druga tema :)
I

I

pre preko 2 godine

A ti si onaj tip koji ce reci i za neke bitnije stvari u zivotu, sta se bunite, zakon je zakon. Cak i kad je taj zakon na stetu tebe i tvog drustva. Ne dize se prasina zbog sudije nego zbog novih pravila koja su katastrofalna i treba ih menjati.
D

Doktorr

pre preko 2 godine

Koja glupost. Ofsajd se svira ukoliko je igrač u nedozvoljenoj poziciji i utiče na igru. Ako baš hoće da se drže toga da Španac nije trebao da dira loptu onda ajmo ovako, Mbape je uticao na igru tako što je natjerao štopera da ukliza. Na snimcima se čak i nevidi jasno da li je španski štoper dirao loptu. Sve u svemu ofsajd kao kuća.
M

Mnbvcxy

pre preko 2 godine

Čekajte bre, jel ovo realno? Nadam se da ovo nije zvanično saopštenje. Očaj
I

I

pre preko 2 godine

A kako onda kad golman obrani i odbije se do igraca koji je u ofsajdu i on postigne gol? Jel se po novim pravilima gol vazi jer je golman dirao loptu? Pitam se jer je to identicna situacija. Pravila bi morala biti ista, a ako nisu onda su tek napravili cirkus sa pravilima fudbala.
M

Miskotaa

pre preko 2 godine

Trebalo je dodati cinjenicu da ovo pravilo do skoro nije postojalo. U poslednjih 100 godina u fudbalu, pa sve do skoro, ovo bi bio ofsajd. Kao kad golman odbrani pa odbitak pokupi igrac iz ofsajda, to je ofsajd, sta treba reci golmanu sto si dirao loptu? Svedoci smo da se danas menjaju i pravila i sistemi takmicenja, vise u poslednje 3 godine nego u prethodnih 100 zajedno. E sad, nisu sve promene ispravne, na primer ovo pravilo nema logike. E sad, sudiju ne treba razapeti, on je presudio kako mu kaze knjiga. Treba videti ko je pisao tu knjigu skoro.
V

Vrana

pre preko 2 godine

Sudija je morao da dosudi da je mbape uticao na igru. Pravilo je dobro. I pravilo nije novo vec staro. Ako igrac protivnickog tima sutne loptu igrac nije u ofsajdu. Ali ako igrac u ovom slucaju mbape utice na igru onda je u ofsajdu sve da i ne dira loptu. A mbape jeste uticao na igru samo sto sudije nisu htele da vide. Ovo je ono kad se sudija drzi pravila ko pijan plota i ne gleda sta se stvarno desava.
G

Gostivar

pre preko 2 godine

golman nije odbrambeni igrač,sudija gleda zadnjeg igrača u odbrani.
M

Miskotaa

pre preko 2 godine

@vrana, gresis. Udji u fifina pravila. Istina je da je pravilo ako igrac greskom doda loptu protivniku nije ofsajd. Ali ovo nije dodavanje greskom, vec pokusaj presecanja i to je uvek ranije bio ofsajd, a to da li je Mbape uticao na njega ili bio jos 5 metara dublje u ofsajdu bez uticaja, nebitno je. Sta da nije uticao na njega i na igru nego da je bio 10 metara u ofsajdu onda je gol cist? Potpuno je nebitno da li je Mbape uticao na stopera, coveku se odbila lopta dok je u ofsajd poziciji i to je najbitnije.
@

@Gostivar

pre preko 2 godine

Golman jeste igrac kao i svaki drugi, a pravilo ofsajda kaze da dva protivnicka igraca moraju da budu iza lopte, jedan od njih je upravo taj golman u najvecem broju slucajeva.
d

drago10

pre preko 2 godine

znači, defanzivci ne smiju igrati obranu da bi napravili ofsajd zamku?!
K

K

pre preko 2 godine

To da je igrac iza ledja ne znaci da Garsija nije znao da je Mbape tu. Pa ne bi ovaj slao loptu da nema nekog da utrcava, samim tim Garsija je sigurno bio svestan da je neko iza (cak je i verovatno bio siguran da je to Mbape) i to je uticalo na njegovu odluku, a Mbape je bio u ofsajdu u tom trenutku i uticao na odluku, a to znaci ofsajd.
V

Vrana

pre preko 2 godine

Upravo tako i to nije novo pravilo vec staro koje jos uvek vazi. Ali stvar je sto je to mbape i francuska

Badr-Hari

pre preko 2 godine

Zašto ovakvo tumačenje pravila nije ispravno? Još uvek VAR nije uveden u svim takmičenjima niti prusutan na svim utakmicama, a fudbalska pravila (kakva god da su) važe na svim utakmicama. I šta bi se desilo na ovoj utakmici da nije bilo VAR-a i da je suđenje bilo korektno: u trenutku kada je Teo Ernandez uputio loptu prema Mbappeu (koji je bio u očiglednom ofsajdu) pomoćni sudija bi podigao zastavicu i cela priča bi bila završena. Potpuno bi bilo nebitno šta će Garsija uraditi sekundu kasnije: da li će zakačiti loptu, pasti na travu, uhvatiti se za koleno ili nešto četvrto.
r

regularno sudjenje

pre preko 2 godine

Da je sudjenje regularno i ispravno nije ista stvar, VAR je sprecio vise neregularnih golova nego bilo koje drugo pomocno sredstvo u fudbalu ikada. Upravo te linijske sudije su odgovorne za najveci broj neregularnih golova ali ne svojom krivicom (uglavnom) vec prostim limitom ljudskih sposobnosti da primete toliko stvari u delicu sekunde (trenutak pasa, pozicije svih igraca i u ovom slucaju cak i namera igraca da igra namerno). Ovo je lose tumacenje dobrog pravila jer igrac jeste uticao na igru svojom pozicijom izazivajuci opasnos po gol i potrebu za intervencijom.
r

reyales

pre preko 2 godine

Garsija je bio svestan da je igrac tamo i njegovo uklizavanje je bilo da bi sprecio igraca koji je bio u ofsajdu da lopta dodje do njega. Uzrok uklizavanja je znaci igrac koji je u ofsajdu i ofsajd mora da bude sviran. Da Mbape nije bio tu ne bi bilo ni uklizavanja, vec bi pustio loptu golmanu. Ofsajd je cist kao suza. Nije bio u vidnom polju, smesno, da ga nije video ne bi ni uklizao
N

Napapijri

pre preko 2 godine

Pozdrav strucnjaci sve je ovo lepo i nije ofsajd ali da li se neko seca polufinale LŠ City totenhem i gol sterlinga koji prethodi iz akcije koja je svirana kao ofsajd. Cini mi se da je ista situacija kao ovde a ipak je ponisten gol tada i mojih 700e je palo u vodu :)
G

Gost8@7

pre preko 2 godine

Cirkus.
G

Goust

pre preko 2 godine

Pre mesec dana je bila situacija u kojoj Pantic iz partizana stoji 3 metra u ofsajdu, sudija ne dize zastavicu i krece borba za loptu u kojoj igrac pravi faul nad Panticem. Kaze pravilo igre kaze da se ne vraca ofsajd jer je se u toj situaciji ne koristi VAR. I onda oni daje gol posle slobodnja kome je prethodio ofsajd od 3 metra. Legalna kradja putem VAR i tumacenja pravila kako se kome svidjaju.
a

asdf

pre preko 2 godine

Sto bi rekao Dzoni Stulic- obezvredila mi logiku tako i ovo, obezvredise nam logiku.

Badr-Hari

pre preko 2 godine

Izgleda da je neko upravo prekomponovao novo (i glupo) pravilo da nije ofsajd ukoliko igrač nije uticao na akciju (tj. lopta nije bila upućena njemu) u najnovije (i još gluplje) da nije ofsajd ukoliko igrač nije uticao na protivničkog defanzivca da zakači loptu. 😁 Ili se pravila menjaju pre svake utakmice ili se tumačenja menjaju u zavisnosti od protivnika i rezultata? U svakom slučaju: glupo je... ali je bio čist ofsajd.
G

Gost123

pre preko 2 godine

Ovo se tumaci kako kome odgovara. Unistise fudbal! Znaci Garcia je morao da pusti loptu i da moli Boga da ne bude ofsajd. Normalno je da ce uklizati jer u tom trenutku ne zna gde mu se nalazi levi bek i drugi stoper, da li su u liniji ili ne. Ne bi bio ofsajd da je primio loptu i poslao je ka Mbapeu ili da je namerno vratio golmanu.Ali opet lopta je namerno poslata Mbapeu koji je u ofsajdu i on utice na igru. Normalno je da ce Uefa reci da nije ofsajd kako ne bi rekla da je bila ocigledna kradja u Finalu njihovog takmičenja. Ovom logikom nece biti ofsajd ako protivnicki igrac koji se nalazi u ofsajdu stoji ispred golmana i zaklanja mu vidokrug a prilikom suta tipa sa 16 metara lopta vrlo malo zakaci domaceg stopera a da vrlo malo promeni pravac, neznatno.
R

Realno gledano

pre preko 2 godine

Sličan gol je Lukaku dao Rusima na EP i iskreno tada sam prvi put čuo za ovo pravilo.Po mom mišljenju glupo da ne može biti gluplje.
m

munisipal

pre preko 2 godine

Kaze Mbape nije uticao na Garsiju,ma jok decko je onako intervenisao na loptu bezveze...znao je sigurno da ima igraca iza ledja,to sto istog momenta ne gleda u njega ne znaci da nema predstavu o njemu...pa ne moze odjednom gledati njega,loptu,asistenta i ostalo...strasno...
G

Gost123

pre preko 2 godine

I svog stopera, golmana da li izlece i levog beka da li je sa Mbapeom u liniji. Izgleda da ovi iz Uefe nikada nisu sutnuli loptu.
G

Gost1122

pre preko 2 godine

Izgleda da se pravila stalno menjaju i prilagodjavaju u trenutku kako nekom timu(kladionici) odgovara.
G

Gost88

pre preko 2 godine

Pravilo > zdravog razuma. Bravo! #Sarkazam
p

plavac

pre preko 2 godine

još nam se sprdaju sa glavama,veli takvo je pravilo
b

bruka

pre preko 2 godine

Dobro, sudija je pogledao snimak, uvideo sve ovo i nije sudio ofsajd.. A ne, sudija nije konsultovao var uopste? Pa ljudi zamislite da se linijski sudija pita da li da pusti prednost ili ne, ciji je to posao? Da, glavnog sudije