GOD BYE! I Bog je zaplakao... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 22:15

Navijači Milana se pozdravili sa idolom

I kada ne igra, on je u centru pažnje. Zlatan Ibrahimović. Jedan od najvećih u ovom veku.

Voleo je kroz karijeru da sebe poredi sa bogovima, nekako mu je ta arogancija i ležala jer je na terenu zaista izvodio natčovečanske poteze. Navijači Milana mu to nisu zaboravili. I ispratili su ga u njegovom stilu.

Izabrane vesti

Koreografijom na kojoj su se poigrali rečima su se oprostili od svog idola koji večeras napušta klub. Možda i završava karijeru... To ćemo saznati narednih nedelja. Možda produži u Monci kod Berluskonija i Galijanija.

Ali sa Milanom je završio. Ističe mu ugovor, ima 41 godinu nije to više to. Iako je malo igrao u poslednje vreme, njegov trag je neizbrisiv. Bio je više od igrača.

Umesto standardnih „Goodbye“, navijači Milana su Zlatanu večeras sa južne tribine poslali poruku na kojoj je pisalo „God bye“. U prevodu, „Bože, ćao“.

Ibra je veći deo sezone propustio zbog povreda. Odirgao je samo četiri meča za Rosonere. I dao jedan gol. Povrede ga je odvojila od terena i u finišu prošle sezone kada je osvojena šampionska titula. Ni tada nije imao priliku da sezonu završi na terenu. Ali je njegov doiporinos osvajanju titule bio ogroman. Ne samo u golovima, potezima, driblinzima... Bio je lider koji je gubitničkoj svlačionici Milana doneo pobednički mentalitet. Trener u kopačkama. Stariji brat. Desna ruka Stefana Piolija. Primer mlađima kako se ponašaju veliki profesionalci. On je pokrenuo proces povratka slavnog kluba na staze uspeha.

Iako se i letos očekivao kraj karijere, on je u petoj deceniji otišao na operaciju kolena, vičemesečni oporavak i vratio se. Ipak, biologija čini svoje...Večeras se deinitivno oprostio od Rosonera. Iako je pre njih igrao za ljute rivale Juventus i Inter, naterao je tifoze Milana da ga zavole, za dve sezone od 2010. do 2012. bio ključni igrač u osvajanju skudeta, a onda je klub morao da ga proda u PSŽ. Od njegovog odlaska je krenuo veliki pad Milana i tek njegovim povratkom je počeo uspon. Kruna je bio skudeto čekan 11 godina od njegovog odlaska.

Večeras je došao momenat za rastanak, a čak ni Zlatan nije mogao da sakrije emocije. Krenula je suza čoveka za kojeg se mislilo da ne može zaplakati...



tagovi

Zlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara