Printscreen
Printscreen

Gol godine u Argentini ili čista slučajnost? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.09.23. | 02:55

Nesvakidašnji pogodak Migela Borhe na meču River Plejta i Arseanal iz Sarandija

River Plejt nastavlja da beleži rezultate po sistemu toplo-hladno na startu sezone. Na reprezentativnu pauzu je otišao posle poraza od Veleza, sa iste se vratio pobedom nad Arsenalom iz Sarandija u Liga kupu – 3:1 (2:0).

Imaju razloga za zadovoljstvo navijači Rivera, ne samo zbog toga što je njihova ekipa još jednom pokazala karakter, već i zbog utiska da se vratio Migel Borha! Tu je, zapravo, Kolumbijac od starta sezone, nigde nije odlazio, niti su ga povrede sputavale, samo što nije bilo njegovih golova. Dva i po meseca je postio nekadašnji golgeter kolumbijskog Huniora, ni na jednom od tri fronta nije uspeo da zatrese mrežu od početka jula, ali je večeras vratio!

Izabrane vesti

I to na kakav način, sa dva pogotka od kojih će se o prvom definitivno diskutovati narednih dana. Neki će mu verovatno samo skinuti kapu, drugi pak reći da definitivno nije želeo da uradi baš to. Ni mi sami nismo sigurni kakvu je nameru imao, mada se čini da nije u pitanju slučajnost, što je i sam Borha potvrdio posle utakmice. No, ostavićemo vama da sami donesete sud

Naime, igrao se treći minut kada je Santijago Simon pokušao da između protivničkih linija pošalje loptu Borhi. Bio je to snažan i vrlo neprecizan pas, nije Kolumbijac nikako mogao do lopte, pa je u deliću sekunde ispružio nogu i sa dvadesetak metara lobovao Alehandra Medinu, koji je bio daleko od linije. Teško ga je okriviti zbog toga, jer niko nije mogao da pretpostavi šta će Borha zapravo uraditi.

(gol iz više uglova možete pogledati OVDE)

Ako kod Borhinog pogotka ima prostora za debatu, kod gola Nikolasa de la Kruza iz 29. minuta definitivno nema. Čisto majstortvo. Primio je centralni vezista Rivera loptu na sredini, povukao je ka golu rivala i "odapeo" strelu sa tridesetak metara. I ovoga puta Medina je bio nemoćan.

Gosti pak nisu ostali zatečeni majstorijama favorizovanog domaćina, pa su pred istek sat vremena igre uspeli da prepolove zaostatak, ali je dilemu oko pitanja pobednika drugim pogotkom na meču otklonio Borha u 75. minutu sa bele tačke.

ARGENTINA, LIGA KUP - 4. KOLO

Sreda

Himnasija LP - Velez 2:1 (0:1)

/Taragona 52, Abaldo 60 - Romero 41/

Četvrtak

Sarmijento - Sentral Kordoba 0:1 (0:1)

/Farioli 34/

Platense - Lanus 2:1 (0:1)

/Vaskez 48, Okampo 76 - Dijaz 9/

Petak

Independijente - Urakan 1:0 (1:0)

/Kanelo 23/

Tigre - Estudijantes 0:0

Defensa i Hustisija - Boka Juniors 1:0 (1:0)

/Fernandez 45/

Subota

Banfild - Argentinos Juniors 2:1 (0:0)

/Galvan 48, Bota 84pen - Martinez 59/

Kolon - Rosario 0:1 (0:0)

/Eredija 76/

Njuels - Union 1:1 (0:0)

/Rekalde 57 - Zenon 63/

San Lorenco - Rasing 1:1 (1:1)

/Điroti 11 - Sigali 45+9/

Atletiko Tukuman - Barakas Sentral 1:0 (0:0)

/Karera 46/

Nedelja

Taljeres - Instituto 0:0

Godoj Kruz - Belgrano 0:0

Ponedeljak

River Plejt - Arsenal Sarandi 3:1 (2:0)

/Borha 3, 75pen, De la Kruz 29 - Kehas 58/



tagovi

River PlejtArgentina 1Arsenal Sarandi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara