Lopta ulazi u gol Moskosa posle slobodnjaka Kasteljanosa (AFP)
Lopta ulazi u gol Moskosa posle slobodnjaka Kasteljanosa (AFP)

Golčine u Gvatemali: Siti od gotovog pravio veresiju, tresao se, pa otišao u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.22. | 03:30

Ekipa iz Njujorka došla na korak od borbe za trofej u KONKAKAF ligi šampiona nakon što je dvomeč sa Komunikasionesom okončana rezultatom 5:5 - otišla je dalje zbog pravila gola u gostima

Od gotovog su fudbaleri Njujork Sitija noćas napravili veresiju u revanš meču za plasman u polufinale KONKAKAF Lige šampiona. Poneli su u Gvatemalu prednost od 3:1 izborenu pre nedelju dana u Velikoj jabuci i posle nedbranjivog slobodnjaka Kasteljanosa sa isteka pola sata igre povećali prednost u ukupnom skoru. Tada je delovalo da će sa lakoćom odraditi izlet u Gvatemala Sitiji, ali dozvolili su sebi da prime tri gola u poslednjih dvadesetak minuta, te su ozbiljno strepeli u sudijskoj nadoknadi. Na kraju su prošli zahvaljujući većem broju golova u gostima - 4:2.

Filijala Mančester Sitija prvi put u kratkoj osmogodišnjoj klupskoj istoriji domogla se polufinala elitnog takmičenja Centralne Amerike zahvaljujući pravilu koje više ne važi u evropskom fudbalu. Mada kada je najbolji igrač popularnih Golubova Valentin Kasteljanos izveo hirurški precizan slobodnjak sa skoro 30 metara, delovalo je da će duel na stadionu Sementos Progreso biti lišen bilo kakve neizvesnosti.

Izabrane vesti

U smiraj prvog dela Leskano je iskoristio par grešaka rivala u njegovoj trećini terena, te stavio domaćina u situaciju da su mu dva gola garantovala produžetke. Međutim, u uvodnim minutima drugog dela Kasteljanos je spojio Magna sa golom, a ovaj ponovo odlepio goste. Kakav je Kasteljanos imao doprinos na nivou čitavog dvomeča govori i detalj da je, kao i u prvoj utakmici bio i strelac i asistenent. Dakle, zaslužan je za četiri od pet golova zbog kojih će njegov tim igrati polufinale, najverovatnije protiv Sijetla koji pred revanš sa Leonom ima prednost 3:0 iz prvog meča.

Međutim, u završnih dvadesetak minuta Građani su se opustili, a kao rezultat toga, u razmaku od tri minuta pogađali su Nikolasa Samajoa i Liner Garsija. Zatim su gosti zbili redove, znajući da su rivalu potrebna još dva gola kako bi izbegao eliminaciju. Uspešno su se branili do 89. minuta kada je Kontreras postigao spektakularan gol sa oko 30 metara i to udarcem koji je golmana Šona Džonsona ostavio ukopanim u mestu.

Pohrlili su fudbaleri Komunikasionesa po peti gol koji bih odveo u polufinale takmičenja čiji su pehar prvi i jedini put podigli davne 1978. godine, ali vremena je bio premalo. Na kraju mogu da se pohvale da su na terenu uništili rivala ka čijem su golu šutirali čak 18 puta (12 u okvir), ali slaba je to uteha. Sa druge strane, ako ponovi ovakvu igru u finalu i bude se oslanjao samo na Kasteljanosa, Njujork će teško do borbe za trofej.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Komunikasiones - Njujork Siti 4:2 (1:1) /prvi meč 1:3/

/Leskano 45, Samajoa 69, Garsija 72, Kontreras 89 - Kasteljanos 31, Magno 53/

Četvrtak

01.00: (2,45) Montreal (3,30) Kruz Azul (2,95) /prvi meč 0:1/

03.15: (1,78) Pumas (3,60) Nju Ingland (4,70) /prvi meč 0:3/

Petak

01.30: Leon - Sijetl /prvi meč 0:3/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF ligaKONKAKAF Liga šampionakonkakafNjujork SitiKomunikasiones

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara