©Reuters
©Reuters

Gore mreže od ljutog Rena! Žirasi tri gola, Burižo tri asistencije, Terije otvorio rafal

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 17:11

Mec razmontiran u Raozon Parku - 6:1

Prava je šteta što je Pari Sen Žermen u ovom trenutku predaleko, inače bi Ren sa ovakvom formom i ovakvom navalom bez problema napao šampionsku titulu. Teško da postoji generacija navijača ovog kluba koja se može pohvaliti da je gledala Ren koji je u jednoj sezoni tri puta postigao šest, a dva puta po pet golova. Posle Klermona i Bordoa, šesticu u svojoj mreži "izvukao" je i Mec, koji je demoliran na Roazon Parku - 6:1 (3:0).

Napadačka trojka koju čine Martin Terije, Seru Žirasi i Benžaman Burižo nastavlja da oduševljava ljubitelje fudbala. Prvi je sa dva gola otvorio odbranu Meca, Žirasi je došao do het-trika, dok je Burižo imao het-trik asistencija. Renu je ovo peta uzastopna pobeda u Ligi jedan, čime su apsolutno zasluženo izbili na drugo mesto, koje garantuje direktan plasman u Ligu šampiona, a vodeći PSŽ sad ima 13 bodova više. S obzirom da se radi o najefikasnijoj ekipi u ligi (ukupno 63 gola), koja u proseku postiže 2,17 golova po meču, nije ni čudo što ima nekoliko ozbiljnih kandidata za prvo mesto liste strelaca. Danas čak nije ni bilo mesta za Gaetana Laborda, koji je postigao 14 golova u sezoni, a ušao je tek u zavšnici meča umesto Žirasija.

Izabrane vesti

Ren je izrazito raspucan upravo u poslednjih mesec dana. U aktuelnoj seriji od pet pobeda tri puta su postigli po četiri gola, jednom dva, a večeras su dali čak šest. Ceh je morao da plati nesrećni Ren, koji se zadovoljio utešnim pogotkom u Luja Mafute 87. minutu.

Nesvakidašnji događaji obeležili su meč između Bordoa i Monpelja (0:2), pošto je drugo poluvreme kasnilo jer se iskusni golman domaćeg tima posvađao sa svojim navijačima. Domaćin je čitavo drugo poluvreme igrao sa čak dva igrača više, ali nije uspeo ni da ugrozi slavlje gostiju. Monpelje je vodio sa 2:0 već do 16. minuta, mreže su tresli Elje Vahi, Floran Mole, što je bilo dovoljno da se dođe do tri boda, iako su stvari krenule po zlu u samoj završnici prvog poluvremena.

Bordo u 42. minutu nije uspeo da iskoristi ni jedanaesterac, koji je skrivio Nikola Koca i zaradio isključenje. Odgovornost je preuzeo Albert Elis, ali je Jonas Omlan uspeo to da pročita i sačuva velika dva gola prednosti svojoj ekipi. U petom minutu nadoknade direktan crveni karton zaradio je i srpski reprezentacivac Mihailo Ristić. Bivši igrač Crvene zvezde je burno reagovao nakon jednog faula, počeo je da viče na arbitra Tomasa Leonarda, a ovaj je ga je isključio.

Bordo je svim silama napadao u drugom poluvremenu, imao čak 32 udarca, ali je Omlana bilo nemoguće savladati ovog popodneva.

FRANCUSKA 1 – 29. KOLO

Petak

Sent Etjen - Troa 1:1 (0:1)

/Budebu 67pen - Motiba 18/

Subota

Lans - Klermon 3:1 (2:1)

/Danso 39, Sotoka 45, Hajdara 57 - Rashani 9/

Nant - Lil 0:1 (0:1)

/Onana 41/

Nedelja

Monako - PSŽ 3:0 (1:0)

/Ben Jeder 25, 84pen, Foland 68/

Anže - Brest 1:0 (1:0)

/Bufal 39/

Bordo - Monpelje 0:2 (0:2)

/Vahi 11, Mole 16/

Lorijan - Strazbur 0:0

Ren - Mec 6:1 (3:0)

/Terije 18, 27, Žirasi 40, 54, 64, Traore 59 - Mafuta 87/

17.05: (4,40) Rems (3,50) Olimpik Lion (1,95)

20.45: (2,25) Olimpik Marselj (3,25) Nica (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bruno Ženesio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara