Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Gori Marselj, Aleksis Sančez stigao na Velodrom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 22:40

Navijači u velikom broju dočekali čileanskog fudbalera

Nije Aleksis Sančez dugo čekao na pronalazak novog angažmana. Samo dan pošto se rastao sa Interom, iskusni čileanski napadač postigao je dogovor sa Marseljom, potvrdili su na Velodromu putem zvaničnih klupskih kanala.

Vlada euforija u Marselju, podjednako velika kao i u Rimu, osetili su navijači Olimpika velike ambicije čelnika kluba koji je ovog leta već potrošio preko 70.000.000 evra što na pojačanja, što na otkupe prethodno pozajmljenih igrača, a najbolje očigledno sačuvao za kraj.

Izabrane vesti

Nije Sančez na vrhuncu karijere, ali nema sumnje da se radi o najzvučnijem pojačanju koje je stiglo na Velodrom nekoliko godina unazad. Zbog toga su navijači Marselja sjatili na gradski aeodrom kako bi sačekali 33-godišnjeg krilnog fudbalera i priredili mu toplu dobrodošlicu. Ma, paklenu! Nije im ni Sančez ostao dužan, izdvojio je vreme i da se ponaosob pozdravi sa njima i umalo se tom prilikom povredio, pošto se sapleo o jednu od brojnih baklji koja se našla na zemlji.

U Olimpiku se nadaju da će ga one izbeći ili pak da ih neće biti u onoj meri u kojoj su se javljale u Interu, te da će Sančez biti kapitalno pojačanje za povratak u Ligu šampiona. Čileanac je u Milanu oživeo karijeru koja je posle epizode u Mančester junajtedu bila u slobodnom padu, za tri sezone na Đuzepe Meaci upisao je 20 golova i 23 asistencije, ali kako je kod Simonea Inzagija bio rezervna opcija, klub se zbog previsoke plate odlučio na prevremeni raskid saradnje. Svakako Sančez nije loše prošao na kraju, prema navodima iz Italije dobio je između četiri i po i pet miliona evra, a sa Olimpikom će potpisati ugovor na dve godine.

Čileanac je osmo pojačanje Marselja, pošto su opremu francuskog velikana prethodno zadužili Žordan Veretu, Luis Suarez, Žonatan Klaus, Isak ture, Šansel Embemba, Ruben Blanko i Nuno Tavareš, a Olimpik je pride otkupio i Matea Genduzija, Paua Lopeza, Arkadijuša Milika i Džengiza Undera koji su prethodne sezone igrali kao pozajmljeni igrači.



tagovi

Aleksis SančezLetnji prelazni rok 2022Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara