Miljojko Gošić (©FK Trajal)
Miljojko Gošić (©FK Trajal)

Gošić pred otvaranje plej-auta: Sudijska komisija nije mogla da veruje šta nam se sve dešavalo

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 11:18

Danas od 16 sati u Ubu, gde se sastaju Jedinstvo i Novi Sad, i u Vršcu, gde dolazi Trajal, kreću plej-of i plej - aut Mozzart Bet Prve lige

Rezultatski slabija prolećna polusezona od jesenje dovela je do toga da Trajal sklizne sa pozicije iz plej-of zone, na kojoj je bio tokom zimske pauze, i preliminarnu fazu Mozzart Bet Prve lige završi među osam nižeplasiranih ekipa - na mestu broj 13, sa istim brojem bodova kao Metalac, koji je prvi na tabeli iznad crvene zone.

Danas kreću doigravanja, a plej-aut fazu takmičenja Gumari otvaraju od 16 sati u Vršcu.

Izabrane vesti

Cilj nije ostvaren, a on je glasio: ulazak u plej-of i bezbrižna završnica prvenstva. Ali, sve je to sport. Za nas kreće nova liga i novo takmičenje. Ono što je prošlo ostavljamo iza sebe i upravi da izvuče zaključke. Mi moramo pažnju usmeriti na nekoliko faktora koji nam donose spas, a to su koncentracija, mir, mobilizacija, posvećenost, fokus i to utakmice do utakmice“, počinje konferenciju za medije pred današnji duel Miljojko Gošić, šef stručnog štaba Trajala.

Slična sudbina zadesila je oba rivala.

Vršac je sve vreme bio ispred nas u plej-of zoni i naprasno se i on našao u plej-autu. Znamo dosta jedni o drugima. Oni su dobro izbalansiran tim, koga predvodi bivši igrač Partizana, Lazevski. Imaju nekoliko izuzetnih mladih igrača i igraju odgovorno u odbrani sa brzim kontranapadima“, hvali Gošić prvog konkurenta u mini - ligi.

Ipak, u realnom pogledu na poredak, smatra da niko slučajno nije završio u plej-autu.

Neki drugi klubovi bili su spretniji od nas i dogurali do osam najboljih. Sada je sve otvoreno, novo takmičenje će svima poslužiti kao nadoknada propuštenog. Ni Rad, pa ni Zlatibor se neće odreći svog statusa u Mozzart Bet Prvoj ligi. Ponavljam, mi moramo biti maksimalno angažovani, hrabri i pametni u svakoj utakmici. Igrački kadar, posle brojnih povreda, se polako popravlja i to u najboljem trenutku. Duža klupa biće naš značajan adut“, govori Gošić.

Šef stručnog štaba kruševačkog prvoligaša u nastavku napominje posebnu odgovornost svih u timu.

Imamo veliku obavezu prema klubu koji je sve učinio da nam omogući optimalne uslove za rad. Igrači i treneri, bukvalno svi moraju biti svesni da će mnogo više vredeti, ako ostanemo u ovom rangu takmičenja, pa, osim moralne, imamo i sportsku odgovornost“, napominje Gošić.

U Trajalu smatraju da će još jedan faktor biti važan za borbu u plej - autu.

Želimo regularnu završnicu sezone. Kada smo spakovali sudijskoj komisiji u šest minuta sve što nam se dešavalo u dosadašnjem delu prvenstva, oni nisu mogli da veruju. Nažalost, Mozzart Bet Prva liga nema VAR, pa nema ispravke sudijskih grešaka".

U završnom delu konferencije, Miljojko Gošić se još jednom dotakao onog najvažnijeg za svoj sastav.

Moramo kako znamo i umemo da skupimo što više bodova i što pre da dođemo do mirne luke, bez obzira na tim koji bude izlazio na teren. U kvalifikacijama dokazuješ koliko vrediš, kao tim i kao pojedinac. Kao nikada pre moramo da zbijemo redove i da verujemo u sebe, da bismo sledeće godine učestvovali u istom takmičenju“, zaključuje Gošić.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 31. KOLO

PLEJ-OF

Petak

16.00: (2,40) Jedinstvo Ub (2,95) RFK Novi Sad (3,05)

Subota

14.00: (1,80) Grafičar (3,45) Radnički Sremska Mitrovica (4,20)

16.00: (1,85) Inđija (3,35) Radnički Novi Beograd (4,10)

16.00: (2,00) IMT (3,30) Železničar (3,60)

PLEJ-AUT

Petak

16.00: (1,90) OFK Vršac (3,25) Trajal (4,00)

Subota

16.00: (1,90) Mačva (3,25) Zlatibor (4,00)

16.00: (2,20) Metalac (3,05) Rad (3,35)

16.00: (1,95) Sloboda Užice (3,20) Loznica (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Miljojko GošićFK Trajal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara