©Reuters
©Reuters

Gotovo: Alaba se danas oprašta od Bajerna

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 10:38

Rastanak posle 13 godina

Više nema nikakve dileme, mada je nije ni bilo u prevelikoj meri, David Alaba će danas zvanično objaviti da se na leto napušta minhenski Bajern. To otkriva ugledni novinar nemačkog Bilda, Kristijan Falk, uz napomenu da odlični defanzivac neće otkriti ime novog kluba.

Alaba je uveliko zagazio u završnu fazu aktuelnog ugorova sa Bajernom i na leto će kao slobodan igrač napustiti Minhen nakon 13 godina provedenih u bavarskom gigantu. Izesno je da će novi Albin klub biti Real Madrid, što su pre nekoliko meseci potvrdili Marka, ali i sam Kristijan Falk.

Izabrane vesti

Isti izvor je tada saopštio da će Alba sa Kraljevskim klubom potpisati ugovor do leta 2025. U Realu bi godišnje trebalo da zarađuje nešto malo manje 11.000.000 evra. Približnu sumu tražio je Bajernu prilikom pregovora o nastavku saradnje, što bi, zajedno sa porezom i raznim doprinosima koštalo Nemce između 20.000.000 i 25.000.000 evra po sezoni, zbog čega su se čelni ljudi giganta iz Minhena naljutili i takav gest igrača i agenta Pinija Zahavija krstili pohlepom. Odnosi Alabe i Bajerna su bili toliko narušeni da ni pod kojim uslovima nisu mogli da se „ispeglaju“, te je Real vešto iskoristio nesuglasice i ugrabio dokaznog igrača, pre Čelsija i Juventusa, koji su ga takođe mamili.

Alaba se poslednjh godina iskristalisao kao sjajno rešenje na štoperkoj poziciji, pošto je mesto na levom beku prepustio nezaustavljivom Alfonsu Dejvisu. Real je morao da požuri sa rešenjem na štoperskom mestu, pošto se uveliko pričalo o odlasku Serhija Ramosa, a još uvek nije potpuno razrešena ni budućnost ni Rafaela Varana, ali se teško može očekivati da Madriđani dozvole odlazak sjajnog Francuza.

David Alaba uveliko gazi svoju 12. profesionalnu sezonu u Bajernu. Do sada je za minhenski klub odigrao 415 utakmica u svim takmičenjima i postigao 33 gola.


tagovi

David Alaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara