Barak Bahar (©MN Press)
Barak Bahar (©MN Press)

Gotovo: Barak Bahar se vraća u Makabi iz Haife

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 10:35

Na leto će potpisati ugovor na dve godine

Iz Haife u Crvenu zvezdu, iz Crvene zvezde u – Haifu! To će biti put Baraka Bahara, koji se sve dogovorio sa čelnicima Makabija da se na kraju ove sezone vrati na mesto najvećih uspeha u karijeri.

Bahar je bio prvi kandidat za selektora Izraela, ali je posle malo razmišljanja presudio da taj tim nije dovoljno kvalitet za njegov ukus, odnosno, nije mogao da garantuje bilo kakav rezultat, pisali su prethodnih dana tamošnji mediji. Isti navode danas da je doskorašnji trener Crvene zvezde rekao „da“ čelnicima Makabija iz Haife i da će kada se završi tekuća sezona potpisati dvogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Dosadašnji trener zeleno-belih Masai Dego dobiće otkaz, pošto će, sasvim izvesno, ostati bez titule, koju će prigrabiti Makabi iz Tel Aviva.

Barak Bahar je tri sezone bio trener Makabija iz Haife i sve tri sezone je završio sa osvojenom titulom. Uspeo je da zeleno-bele dovede i do grupne faze Lige šampiona. Sve su to bile preporuke da Izraelac letos postane šef struke Crvene zvezde, ali njegov prvi trenerski posao van domovine završio se neslavno posle samo šest meseci.

Kada je Zvezda raskinula saradnju sa izraelskim stručnjakom, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je rekao da će srpski šampion plaćati Bahara dok ne nađe novi klub.

„Hoću da demantujem da moramo da platimo penale, da se zaštitio klauzulom. Ugovor je bio na tri godine. Imaće pravo da prima platu dok ne nađe novi posao. On će ubrzo naći novi klub i prestaće naša obaveza plaćanja“, rekao je tada Terzić.

Prema tome, onog momenta kada Bahar stavi paraf na dvogodišnji ugovor sa Makabijem, Zvezda će ga skinuti sa platne liste.



tagovi

Barak BaharFK Crvena zvezdaMakabi Haifa

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara