Everton Soares (©Reuters)
Everton Soares (©Reuters)

Gotovo: Everton Benfikin za 20.000.000! Novac dele četiri strane, Gremiju i procenti

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.08.20. | 18:37

Brazilski krilni napadač na putu za Lisabon

Ono što nisu mogli Arsenal, Everton, Napoli i Atletiko uspelo je Benfiki - Everton Soares je na putu za Lisabon i postaće u narednim satima fudbaler portugalskog vicešampiona!

Dogovor je pao, svi uslovi su utanačeni, popularni Sebolinja se još juče oprostio od saigrača i navijača Gremija, u u avionu je i Benfika će na kraju platiti transfer 20.000.000 evra. Međutim, taj novac neće kompletno otići u kasu njegovog kluba Gremija. Ne. Četiri strane polažu prava na taj novac i to je verovatno glavni razlog zašto brazilski reprezentativac dosad još nije okušao sreću u Evropi. Gremiju će od pomenute sume pripasti 50 odsto novca, odnosno 10.000.000 evra, dok će preostali novac ići na račun njegovog bivšeg agenta Gilmara Veloza (30%), te kluba u kojem je ponikao Fortalezi (10%) i partnerima iz Rio Grandea (10%). Takvi ugovori nisu ništa čudno za brazilske fudbalere i obično su vlasnici raštrkani na više strane. Ni Sebolinja nije izuzetak.

Izabrane vesti

Međutim, Gremio će biti namiren i sa procentima od naredne Evertonove prodaje, odnosno tačno 15 odsto. A, ako se Everton bude pokazao i dokazao kao što je to radio u Brazilu, zarada bi mogla da bude vrlo dobra.

Everton će sa Benfikom potpisati petogodišnji ugovor, a transfer bi mogao da bude ozvaničen već u petak uveče, ili subotu popodne.

Kako napominje portugalski Rekord, Karlo Anćeloti je bio u direktnim reazgovorima sa Evertonovim agentima kako bi pokušao da na kraju ipak izboksuje transfer na Gudison Park, ali to se nije desilo. 

Everton je dete Fortaleze, ali je još sa 17 godina stigao u Gremio gde je kasnije postao prva zvezda kluba. Njegove dobre igre na klupskom nivou obezbedile su mu debitantske nastupe u reprezentaciji Brazila, gde je kod Titea već odigrao 14 utakmica i postao važan šraf u mašineriji Selesaa. Sada je došlo vreme da na najvećoj sceni pokaže šta zna…



tagovi

GremioEverton SoarešLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara