Gotovo! Murinjo pobedio gradske rivale i doveo Portugalca od 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 21:35

Saradnja dogovorena na godinu i po dana, a možda i duže

Žoze Murinjo je dogovorio prvo pojačanje u Totenhemu!

Večeras su uspešno okončani pregovori sa Benfikom o dolasku veziste Žedsona Fernandeša (21) u Totenhem. Dva kluba su postigla sporazum o pozajmici na godinu i po dana uz opciju da Spursi otkupe mladog Portugalca za 50.000.000 evra. Očekuje se da Žedson Fernandeš sutra doputuje u London na lekarske preglede i da potom potpiše ugovor.

Izabrane vesti

Nekoliko dana je vladala neizvesnost oko budućeg kluba mladog veziste rođen u afričkoj državi Sao Tome i Prinsipe. Fernandeš je bio meta brojnih premijerligaških klubova. Prvo se pominjao kao meta Mančester Junajteda, a onda je Vest Hem izašao sa ponudom od 30.000.000 evra. Potom se u trku uključio i Čelsi koji je nudio Benfiki pozajmicu na 18 meseci. Na kraju je u priču ušao Totenhem i pobedio konkurenciju u vidu gradskih rivala.

Fernandeš je kao 10-godišnjak došao u Benfiku i prošao sve mlađe kategorije. Takođe, prošao je i sve reprezentativne selekcije Portugalije. Za prvi tim lisabonskih Orlova je debitovao pre godinu i po dana, a za A selekjciju Portugalije nekoliko meseci kasnije. Na poziciji centralnog veznog igrača je u prvoj sezoni upisao čak 42 meča u svim takmičenjima za Benfiku i bio standardan u prvoj postavi. Ipak, od odlaska trenera Bruna Laža, minutaža je počela da mu se smanjuje i ove sezone je igrao na samo 13 mečeva za Benfiku. Bilo je očigledno da mu se sprema transfer i da se čeka januarski prelazni rok.

Benfika je na početku insistirala da igrač može na pozajmicu samo bez prava otkupa ugovora s obzirom da ima ugovor još tri i po godine. Čelsi i Vest Hem su pristali, ali je potom u pregovore ušao Murinjo i ubedio zemljake da mu proslede vezistu na pozajmicu s pravom otkupa. Naravno, bitnu ulogu je odigrao poznati agent Žorž Mendeš koji godinama zastupa Murinj, u tesnim je vezama sa najvećim portugalskim klubovima, a posredovao je i u ovom transferu.

Fernandeš će u veznom redu Totenhema uskočiti na mesto Muse Sisoka koji je povređen, a očekuje se da klub napuste Viktor Vanjama i Kristijan Eriksen.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara