Kostas Manolas
Kostas Manolas

GOTOVO: Napolitanci imaju štoperski tandem Kulibali – Manolas!

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.19. | 20:38

Amadu Dijavara ide u suprotnom pravcu

Zamena uz doplatu. Tako bi otprilike pisalo u oglasima, mada u finansijskim knjigama neće biti trampe, ali će Roma za Kostasa Manolasa dobiti Amadua Dijavaru i ozbiljan kusur od 16.000.000 evra. Italijanski mediji uglas su objavili: Napoli je uspeo da dogovori dolazak Manolasa!

Transfer će biti vredan 34.000.000 evra, a na tu sumu će Aurelio de Laurentis morati da doplati još 2.000.000 kao bonus za samog igrača. Manolas će godišnje zarađivati čak 4.500.000 evra što je za Napoli i italijanski fudbal generalno ozbiljna cifra, mada pojedini mediji pišu da će fiksni deo iznositi 3.500.000, a da će preostalih 1.000.000 Manolas moći da prihoduje u premijama.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Roma će odmah izdvojiti 18.000.000 evra za Dijavaru, a još 2.000.000 bi moglo da stigne na naplatu u zavisnosti od njegovih igara na Olimpiku.

Još jednom, zvanično će se voditi kao odvojeni transferi, u suštini su obojica deo jednog te istog posla.

Navijači Napolija moraju da budu zadovoljni. Sao Paolo će ubuduće braniti štoperski tandem Kalidu KulibaliKostas Manolas. Ili je ovo samo uvod u De Laurentisovu prodaju Kulibalija? Do sada je sve ponude odbijao, čak i kada je Mančester junajted zakucao na vrata sa koferom i 95.000.000 u njemu.

Italijanski mediji sada ni ne pominju mogućnost da Kulibali ode, ali ovakvi potezi često budu uvod baš u neočekivane rastanke. Uostalom, Karlo Ančeloti na štoperima ima još i Raula Albiola i Nikolu Maksimovića, pa i Vlada Kirikeša. Jedan je tu višak.

Pošto se pride neće previše otvoriti, je će više od pola uložene sume nadoknaditi Dijavara, ostaće De Laurentisu dovoljno i da krene na Hamesa Rodrigeza.

Što se tiče Rome, Dijavara je navodno bio velika želja novog trenera Paula Fonseke, a finansijski fer plej je upravu primorao da proda ono najvredije što ima. Pored Manolasa, očekuje se da Edin Džeko za 13.000.000 pređe u Inter, Stefan El Šaravi je na pragu selidbe u Kinu, ratosiljala se Vučica već velike plate Danijele De Rosija, planira da isto uradi i sa Aleksandrom Kolarovim...

Deluje da je Roma unapred odustala od najviših ambicija za narednu sezonu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara