Nikola Maksimović (AFP)
Nikola Maksimović (AFP)

Gotovo: Nikola Maksimović četiri godine među Grifonima

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 18:12

Mogao bi da debituje protiv Napolija

Završena je i transfer saga oko Nikole Maksimovića.

Srpski štoper je danas dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Đenovom. Pojačaće Grifone kao slobodan igrač pošto mu je 30. juna istekao ugovor u Napoliju. Ostale su još formalnosti pre zvanične promocije.

Izabrane vesti

Maksimović je dugo bio jedan od poželjnijih slobodnih igrača na fudbalskoj pijaci. Pominjalo se da ga žele Lacio, Vest Hem, Betis, Marselj, Ali Ain, ali je na kraju završio u Đenovi. Finansijski detalji dogovora nisu poznati ali se pretpostavlja da će biti jedan od najplaćenijih igrača u klubu s obzirom da dolazi kao kapitalno pojačanje.

Maksimović je u Napoliju proveo pet godina posle 26.000.000 evra teškog transfera iz Torina. Bio je najskuplji defanzivac u istoriji kluba sa juga Italije. Ipak, status u Napoliju mu je bio promenjiv u zavisnosti od forme i trenera. Jedan period je proveo i na pozajmici u moskovskom Spartaku. Najviše je igrao kod Đenara Gatuza i Karla Anćelotija, ali nije bio miljenik Mauricija Sarija.

U Napoliju je zarađivao 1.200.000 evra godišnje, bilo je pregovora o produžetku saradnje ali Maksimović prošle godine tražio duplo veću platu i od tada su se dve strane udaljile.

Maksimović je najzvučnije pojačanje Đenove ovog leta. Pre njega su Grifoni pozajmili štopera Zinja Vanhojzdena iz Intera, besplatno su doveli iskusnog golmana Salvatorea Sirigua i desnog beka Sabelija uz Empolija. Kupili su neke drugoiligaške igrače poput Palearija i Voljaća, a iz Trabzona je za 1.800.000 evra stigao napadač Kaleb Ekuban. Međutim, tu nije kraj.

Posle Maksimovića se očekuje još nekoliko pojačanja. Najbliži je povratak Dijega Perotija koji je raskinuo ugovor u Fenerbahčeu, a mete su i Mohamed Fares i Dimitrije Kamenović iz Lacija, Tomas Rinkon iz Đenove, Sem Lamers iz Atalante, Andrea Konti iz Milana, Edi Salsedo iz Intera...

Đenova je u prvom kolu nove sezone poražena ubedljivo na gostovanju Interu (0:4), a u sledećem će odmeriti snage sa Napolijem. Možda Maksimović bude debitovao baš protiv bivšeg kluba...


tagovi

Nikola Maksimovićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara