GOTOVO: Samardžić je Napolijev novogodišnji poklon od 25.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 10:36

Plata duplo veća od Kvarachelijine

Italijanski mediji kažu da je gotovo, a Napoli je to indirektno poručio još juče.

Klub iz Napulja je na društvenim mrežama čestitao Novu godinu na zanimljiv i intrigantan način. Momak u Napolijevom dresu sa brojem 24 (Samardžićev broj u Udinezeu) koji otpozadi neodoljivo po frizuri i obliku glave liči na srpskog reprezentativca. Klub se ne bi tek tako igrao sa navijačima i ugledom da nije imao stisnutu ruku i postignut sporazum.

Izabrane vesti

A italijanski mediji su danas otkrili i detalje. Napoli je prvo postigao dogovor sa Udinezeom prema kojem će Zebretama pripasti 20.000.000 evra fiksno za obeštećenje, a onda i još 5.000.000 evra kroz eventualne bonuse. S obzirom da su Friulijani pre dve i po godina platili za njega Lajpcigu samo 3.000.000 evra, jasno je kakav su posao napravili. A nije im se ispaltilo da zadržavaju igrača koji očigledno želi transfer još otkako mu je letos propao prelazak u Inter.

Potom su Napolitanci prešli na pregovore sa Samardžićem i njegovim ocem koji ga zastupa kao menadžer. Dogovor na kraju je da srpski reprezentativac potpiše petogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 2.500.000 evra neto (sa bonusima) po sezoni. Primera radi, prva zvezda Napolitanaca Hviča Kvarachelija trenutno igra za godišnju platu od 1.000.000 evra, a Viktor Osimen zarađuje 10.000.000 evra po sezoni po nedavno potpisanom, novom ugovoru.

Samardžić dolazi u Napoli kao zamena za Pjotra Zejlinskog kojem na kraju sezone ističe ugovor i želi da promeni sredinu. Da li već ove zime ili na leto, saznaćemo vrlo brzo...

Napoli je pratio Samardžića i prošle sezone dok je direktor u klubu bio Kristijano Đuntoli koji je letos prešao u Juventus. Đuntoli je želeo Samardžića i u Torinu ali Napoli je bio najkonkretniji i najuporniji. Aurelio De Laurentuis je rešio da posao završi već na početku zimske pijace i dobije veliko pojačanje.

Ostali su još neki detalji oko bonusa i igračevog ugovora ali italijanski mediji veruju da će u narednih 48 sati sve biti dogovoreno i posao ozvaničen. Očekuje se da Srbin debituje za vikend protiv Torina.

Posle Samardžića će Napoli krenuti po Pjera Emila Hejbjerga iz Totenhema. Biće to ozbiljna pojačanja u borbi za Ligu šampiona, ali i dvomeč osmine finala na proleće u istom takmičenju protiv Barselone.


tagovi

Lazar SamardžićZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara