Dankan Mekenzi sa majkom i bratom (©RFK Grafičar)
Dankan Mekenzi sa majkom i bratom (©RFK Grafičar)

Grafičar ima novog Jamajkanca: Posle Kembela tu je Mekenzi

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.07.22. | 22:31

Prvoligaš angažovao mladog ofanzivca

Tim Grafičara, kao filijalu Crvene zvezde, i predstojeće sezone većinom će činiti fudbaleri ponikli na pomoćnim terenima iza južne tribine stadiona Rajko Mitić, ali među igračima koji će tokom priprema boriti za poverenje trenera Marka Neđića biće i 18-godišnjak sa Jamajke, Dankan Mekenzi.

Mladi ofanzivac potpisao je trogodišnji ugovor sa beogradskim prvoligašem i postao drugi fudbaler iz svoje zemlje u Grafičaru. Pre njega ljubičasti dres je nosio napadač Norman Kembel, koji je u međuvremenu prešao u Javor.

Izabrane vesti

Mekenzi se bolje služu levom nogom, primarno je ofanzivni vezista, ali se snalazi i na pozicijma krila i polušpica. Prethodno je igrao za Real Monu s Jamajke, a član je omladinske selekcije ostrvske države u Karipskom moru, kao i reprezentacije za igrače do 20 godina.

"Omiljeni klub mu je Barsleona, a uzor Leo Mesi, dok će Grafičar imati tu čast da mu ispuni životni san o igranju fudbala na veoma visokom nivou", navodi se u saopštenju kluba.

Grafičar predstojeću sezona otvara 30. jula protiv Mačve u Šapcu. Ekipa je nedavno značajno dobila na iskustvu dolascima Andrije Kaluđerovića, Filipa Kasalice, Miloša Stojčeva i Đorđa Đurića.


tagovi

GrafičarLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara