Kaluđerović slavi gol u dresu Rada
Kaluđerović slavi gol u dresu Rada

Grafičar našao bebisitere za Zvezdinu decu: Potpisali Kaluđerović i Kasalica

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 21:29

U ljubičastom dresu gledaćemo Miloša Stojčeva i štopera Đurića

Utisak je bio odličan, bodovni učinak - solidan. Verovali su prošle godine u redovima Grafičara da će se domoći gornjeg dela tabele u Prvoj Ligi Srbije. Nisu uspeli, ali je mladi tim pod komandom Marka Neđića imao nekoliko sjajnih izdanja, promovisao Stefana Lekovića koji će se priključiti prvom timu, dao mogućnost braći Mituljikić da napreduju.

Pokušaće ljudi sa Senjaka da nastave sličan kurs. Najtalentovaniji igrači iz omladinske škole Crvene zvezde dobiće šansu da se susretnu sa seniorskim fudbalom. Biće tu i kadeta, rođenih 2005. godine poput Nikolaševića i Jovana Šljivića. Ipak, svesni su bili u Grafičaru da su morali da pronađu četvoricu starijih igrača, svojevrsne bebisitere koji će pomoći talentovanoj deci da napreduju. I uspeli su u toj misiji.

Izabrane vesti

Dogovor je postignut još pre nekoliko dana, sada je samo potvrđeno. Novi igrači Grafičara zvanično su postali Andrija Kaluđerović, Filip Kasalica, Miloš Stojčev i Đorđe Đurić. Svaki član pomenutog kvarteta imao je u prethodnom periodu dodirne tačke sa Crvenom zvezdom. Bio je to podatak koji ih je preporučio prvom čoveku kluba Slobodanu Govedarici i treneru Marku Neđiću, jer očekuje se da imaju mnogo širu ulogu od igračke.

Gledajući karijeru i minuli staž najzvučnije pojačanje tima sa Senjaka je Andrija Kaluđerović. Iskusni golgeter i jedan od najboljih strelaca srpskog prvenstva u istoriji, prethodnih šest meseci proveo je u redovima Proletera iz Slane Bare. Za novosadski tim postigao je jedan pogodak, mada je povremenuo kuburio sa povredom. O njegovom igračkom opusu se mnogo toga zna. Igrao je na tri kontinenta, pik karijere doživeo je u Crvenoj zvezdi za koju je postigao 30 golova na 55 mečeva. Od njega se očekuje da bude prava ispomoć mladom Aleksandru Kahviću.

Filip Kasalica stiže na Senjak posle sezone u niškom Radničkom. Kao i Kaluđerović i on je ostao u lepom sećanju navijačima Crvene zvezde, posebno zbog golova u večitom derbiju. Posle Crvene zvezde brzonogi krilni napadač igrao je u Ulsanu, Istri, Ordabašiju, Platanjasu, Radu i na kraju Radničkom iz Niša.

Ispomoć mladim snagama u vezi trebalo bi da predstavlja dolazak Miloša Stojčeva. Rođeni Beograđanin je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, ali nije uspeo da se izbori za minutažu u prvom timu. Dobar utisak ostavio je u Borcu iz Čačka, Vojvodini i Sarajevu. U Grafičar dolazi posle šest meseci u Železničaru iz Pančeva.

Ulazne transfere kada su u pitanju iskusni igrači Grafičar je zaključio angažovanjem štopera Đorđa Đurića. Još jedan izdanak Zvezdine omladinske škole koji je zapažene partije pružao u redovima Vojvodine i Čukaričkog, a prethodnu sezonu proveo u Kolubari.

Kaluđerović, Kasalica, Stojčev i Đurić su potpisali ugovore sa Grafičarom na godinu dana.


tagovi

GrafičarFilip KasalicaAndrija Kaluđerovićmiloš stojčev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara