Proslava 60. rođendana Marakane (©Starsport)
Proslava 60. rođendana Marakane (©Starsport)

Grandiozna proslava velikog jubileja Zvezdine kuće - Marakana obasjala Beograd (FOTO/VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 22:37

Stadion našminkan, tribine dobro popunjene, pirotehnika se nije gasila...

Nije moderna, nije po savremenim standardima, ali je autentična. I odoleva zubu vremena. Prošlo je 60 leta otkako je Rijeka gostovala na tada novoizgrađenom stadionu Crvene zvezde. Svašta je u tom vremenskom intervalu videla Marakana, svetski asovi koračali su po njenom travnjaku... 

Večeras su navijači crveno-belih obeležili veliki jubilej, proslava je kao i pre deset godina bila grandiozna, ali ovoga puta po izlasku sa mesta koje nazivaju domom, drugom kućom, nisu im bila snuždena. Zvezdi se protiv Novog Pazara nije ponovio Donji Srem, međutim, i sada je, kao i tada, stadion “Rajko Mitić” bio najbleštavija tačka u Beogradu. 

Izabrane vesti

Ko zna koji put Marakana je obasjala Beograd. Stadion je našmikan i dodatno će biti ulepšan do prve utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona. Atletska staza je prefarbana, novi grafiti krase spoljašnje zidove stadiona, stolice su većinski zamenjene i bile su dobro popunjene. 

Za proslavu šest decenija Zvezdine kuće gotovo da se pirotehnika nije gasila. Bakljada je bilo nekoliko, najveća simbolično u 60. minutu. Dimne bombe su početkom drugog poluvremena napravile zavesu, pa je utakmica morala biti prekinuta. Nije izostala ni koreografija. 

A, nije ni manjkalo ni tempa i drame. Ni golova. Kao i te 1963. godine kada je na otvaranju gost bila Rijeka, i sada su crveno-beli trijumfovali sa 2:1. Ovoga puta u specijalno dizajniranim dresovima, sa malom Marakanom na prsima. Crveno-beli na terenu, crveno-beli na tribinama. Ko je bio prvi put, zasigurno će mu te slike ostati duboko urezane u sećanju...



tagovi

FK Crvena zvezdastadion Rajko MitićMarakana

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara