Grbavica slavi Haračića: Željin džoker iz Bugojna neutralisao Bahara i Morozova (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.07.23. | 22:41

Sarajlije, poput gradskog rivala, igrale 2:2 u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencije

Sarajevo je u uzbudljivom meču odolelo naletima Torpedo Kutaisija i iz Gruzije se vraća sa remijem 2:2. Dvaput su fudbaleri gostujućeg tima stizali prednost rivala u kratkom roku, te su zadržali lepu šansu da za nedelju dana na svom stadionu izbore prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije. Nešto teži posao čeka njihovog gradskog rivala Željezničar, ali samo zbog činjenice da će revanš igrati u Minsku. Plavi nakon prvog susreta sa beloruskim Dinamom takođe imaju 2:2. A, malo je nedostajalo da u goste idu s debelim minusom...

Do 85. minuta Željezničar je gubio 0:2, ali je pogocima rezerviste Dženana Haračića (drugi u prvom minutu nadoknade) uspeo da stigne do izjednačenaj i značajno popravi svoju situaciju za naredni duel. Uspeo je 28-godišnjak iz Bugojna da vrati optimizam među prepuno gledalište na Grbavici. U velikom broju došli su navijači Želje na stadion da podrže svoj tim u povratničkoj utakmici na međunarodnu scenu posle tri godine odsustva. Verovatno su se mnogi do tog 85. minuta već oprostili od daljeg takmičenaj, ali onda je usledio centaršut Krpića koji je glavom u gol kakve-takve nade pretvorio Haračić. Da bi potom, nakon velike gužve u petercu rivala uspeo da ponovo proturi loptu iza gostujućeg golmana i izazove euforiju na tribinama.

Izabrane vesti

Lakše će se disati u Sarajevu nakon tog gola. I jedan i drugi BiH predstavnik imaju solidne šanse da se nađu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, što bi bio lep uspeh. A dalje ih čekaju kazahstanski Aktobe (Sarajevo) i azerbejdžanski Nefči (Željezničar).

Pad koncentracije u finišu prvog i početkom drugog dela igre odveo je Želju u problem. Domaćine je načeo Ivan Bahar u 41, a potom im je udarac zadao i asistent kod prvog gola, Vladislav Morozov, u 50. minutu. Ovaj put uloge dvojice beloruskih igrača bile su obrnute, ali akcije vrlo slične - brzi kontranapadi i statična odbrana Želje, sa nesigurnim Ajdinom Mulalićem među stativama.

Tek petnaestak minuta pre kraja uspeli su i Plavi ozbiljno da zaprete. Najbolju šansu od početka meča za domaćine imao je 21-godišnji napadač iz Gane Džozef Amoa, ali je kapiten gostiju Aleksandar Sačivko uspeo da ga blokira na petercu i spreči da realizuje zicer.

Ispostaviće se, bio je to samo uvod u ono što sledi i golove Haračića kog je trener Nermin Bašić uveo u igru baš negde oko Amoine šanse.

Moglo je ovo veče da bude ogromno u istoriji fudbala u San Marinu. Najslabije rangirana zemlja na svetu imala je u jednom trenutku vođstvo La Florite nad Zimbruom 1:0 i meč bez golova između Sutjeske i Kosmosa. Nikada u istoriji nije se dogodilo da dva kluba iz ove države ostanu neporažena na međunarodnoj sceni. Imajući u vidu da Liga konferencija otvara vrata mnogima, La Florita je ovog leta rešila da se ozbiljno pojača i dovela nekadašnjeg argentinskog internacionalca sa bogatim iskustvom igranja u Seriji A, napadača Hermana Denisa, dok je na klupi bivši štoper Atalante Tomas Manfredini, a pokušalo se i s dovođenjem Radže Naingolana. Sve to u cilju iskoraka na međunarodnoj sceni, koji je nakon remija sa moldavskim predstavnikom i dalje moguć.

Nije se Denis upisao u strelce, ali je pomogao ekipi da ima prednost lepih pola sata.

Što se tiče Kosmosa, Nikšićani su uspeli da stignu do pobede 1:0 golom pre kraja, pa su oni ti koji u boljem raspoloženju čekaju revanš.

A, za razliku od San Marina, na Malti bi večeras moglo biti veselo. Balzan je bio raspucan i savladao Domžale 4:1 u gostima, dok se Birkirkara vraća iz Maribora sa 1:1, a Gzira je igrala 2:2 sa Glentoranom. Lepi dani po malteški, teški po slovenački fudbal...

KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJE – 1. KOLO (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Didelanž – Sent Patriks 2:1 (1:0)

B36 – Paide 0:0

Četvrtak

Tobol - Honka 2:1 (0:1)

Ararat - Engatija 1:1 (1:0)

Inter Eskaldes - Vikingur 2:1 (2:0)

Pjunik - Trans Narva 2:0 (0:0)

Makedonija Đorče Petrov - Rigas 0:1 (0:1)

Žilina - Levadija 2:1 (1:0)

Penevežis - Milsami 2:2 (1:0)

Brunos Magpis - Dandok 0:0

Haka - Krusejders 2:2 (2:1)

Alaškert - Arsenal Tivat 1:1 (0:1)

Domžale - Balzan 1:4 (0:2)

Dukađini - Evropa 2:1 (1:1)

Gzira - Glentoran 2:2 (2:1)

Hagelman - Škupi 0:5 (0:3)

Riga - Vikingur 2:0 (1:0)

Torpedo Kutaisi - Sarajevo 2:2 (1:0)

DAC - Dila Gori 2:1 (2:1)

Penibot - Santa Koloma 1:1 (0:1)

Progres - Gnjilani 2:2 (1:0)

HB Toršavn - Deri Siti 0:0

KA Akurejri - Konahs 2:0 (0:0)

Škendija - Haverfordvest 1:0 (0:0)

Tirana - Dinamo Batumi 1:1 (0:0)

Vaduz - Neman Grodno 1:2 (1:1)

Sutjeska - Kosmos 1:0 (0:0)

Željezničar - Dinamo Minsk 2:2 (0:1)

La Florita - Zimbru 1:1 (1:0)

Linfild - Vlaznija 3:1 (0:0)

Maribor - Birkirkara 1:1 (0:1)


tagovi

Kvalifikacije za Ligu konferencijeFK ŽeljezničarLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara