Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gremio anemičan pred seriju derbija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 02:58

Klub iz Porto Alegrea odigrao meč bez golova sa Fortalezom

Ni protivnik desetkovan korona virusom bez desetorice fudbalera, ni katastrofalna forma Fortaleze koja broji samo jednu pobedu u poslednjih 13 duela nisu pomogli Gremiju da priđe na pet bodova zaostatka u odnosu na lidera Serije A Sao Paulo. Domaćin je izdržao protiv šampiona Južne Amerike iz 2017. godine, iako je i sam imao nekoliko prilika da najbolji odbranu lige natera na kapitulaciju - 0:0.

Gremio više od tri meseca ne zna za poraz u domaćim takmičenjima. Posle večerašnjeg gostovanja Fortalezi serija će biti nastavljena, ali slaba je to uteha za izabranike Renata Gauša, jer da bi intenzivirali borbu za treću titulu Brazileiraa koju čekaju od 1996. godine, ne smeju da ispuštaju bodove protiv timova koji su zaboravili da pobeđuju.

Izabrane vesti

Poprilično uzbudljivih uvodnih pola sata igre na severoistoku Brazila mogli su da izrode bar po gol na obe strane. Besmrtni trikolori su napadali mahom preko Ćurina, ali su njegove pokušaje zastavljali i golman Felipe Alves, odnosno njegovi saigrači kada je čuvar mreže domaćina napustio gol liniju. Čak je u smiraj prvog poluvremena Pepe sa mnogo osećaja lobom zatresao mrežu rivala, ali je pogodak poništen nakon što je posle konsultacije sa kolegama u VAR sobi glavni sudija Fereira pokazao da je bio ofsajd. Najopasniji u redovima Fortaleze bio je Gabrijel kojeg je u odsustvu Vanderleja dva puta cenzurisao Viktor. Pitanje je koliko bi prilika imala domaća ekipe da je Gaušo mogao da računa na standardni štoperski tandem Valter Kaneman - Pedro Žeromel.

Ali problem Gremija nije bio u defanzivi, već pred golom rivala, tačnije u završnici. Napad će u narednim mečevima morati da funkcioniše poput odbrane jer teško da je ekipu iz Porto Alegrea mogao da zadesi teži raspored. U narednih dvadesetak dana čekaju ga okršaji sa Palmeirasom, Atletiko Mineirom, Internasionalom i Flamengom i tek krajem januara biće jasnije da li je Gremio ozbiljan pretendent na titulu. Večeras nije igrao u tom maniru.

BRAZIL, SERIJA A, 29. KOLO

Koritiba - Atletiko Paranaense 0:0

Sport Resife - Palmeiras 0:1 (0:1)

/Vilijan 28/

Fortaleza - Gremio (u toku)



tagovi

BrazileiraoBrazil 1BrazilFortalezaGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara