Ksander Severina (©MN Press)
Ksander Severina (©MN Press)

Grešilo se u selekciji igrača u Humskoj: Severina nije za dva pravca, bez Belića Partizan bio mlitav

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.05.24. | 13:24

"Pojedinci su me pitali da li bi mogli kolima da krenu na utakmicu, kako bi što pre stigli posle meča kućama“, kaže trener Nađ

Grobari su besni. Toliko da se stiče utisak kako bi sve oterali. U pravu su, zna se zbog čega. A ni većina igrača angažovanih u minula dva prelazna roka nije se proslavila i zato je uglavnom zaslužila negativne ocene na kraju ciklusa.

Da je Albert Nađ samo navijač može biti da bi slično razmišljao, ali kao šef stručnog štaba Partizana prinuđen je da radi sa onim što ima. Ili što će mu ostati na raspolaganju. Sam je kazao da će Mateus Saldanja kao prvi strelac Mozzart Bet Superlige napustiti klub i tako dodatno oslabiti tim u kome mnogi nisu uspeli da se dokažu.

Izabrane vesti

"Navijači jesu razočarani ezultatima. Uvek sam govorio sa zadovoljstvo ili nezadovoljstvo imaju pravo da ispolje. Ja, kao navijač, vidim da ima igrača koji mogu da nam pomognu. Radiš sa onim što imaš, ne možeš da biraš sa kim radiš, iako uvek težiš boljem. Doveli smo više od 15 igrača, a nismo postigli odogvarjaući rezultat. Možda smo pogrešili u selekciji, možda jesu dobri, ali nisu dovoljno dobri za Partizan. Neki nisu zadovoljili“, otvoreno će Nađ na kraju sezone.

Ako su stranci dovedeni da prave razliku i ako je Saldanja pokazatelj kako bi, onda je Ksander Severina primer kako ne bi trebalo. Holanđanin je doveden iz tamošnje druge lige, iz koje se ne ispada, te nema ni odgovornosti, ni u igri, ni u ponašanju, ni u pomoći kolegama. Doduše, ima potencijala za napredak, međutim...

"Severina nije igrač koji može u dva pravca. Može da probija „jedan na jedan“, a nije to koristio. Mora da se analizira zašto. Mogao je da ugrožava protivnike protiv jačih ekipa kao što su TSC ili Crvena zvezda, ali nije to pokazivao. Definitivno ima kvalitet, ali da li je to način rada ili nije profil igrača kakav smo mislili da jeste“.

Za razliku od Severine koji verovatno ne može da se poboljša, Kristijan Belić je, dok je bio tu, predstavljao srce i pluća Partizanovog tima i njegov odlzak je uticak i na agresiju na sredini terena.

"Neću da kažem da je njegov odlazak u AZ odmogao, ali je imao energiju kakva nam je nedostajala od početka 2024. Iako su ga mnogi deklarisali kao grubog igrača, nikad Belić nije išao namerno na protivnika. Tako se igra u Nemačkoj, Engleskoj, a vidim da ga poštuju u Holandiji. Bez njega je naša ekipa bila mlitava, gubili smo dosta duela i ispalo je da je odbrana bila kriva za loše rezultate. Ne, odbrana počinje od napadača, a vezisti su srce ekipe. Ako mi napred sve rešimo, momci pozadi nemaju razloga da intervenišu. Dovoljno je nas deset da ne dođemo u situaciju da nas golman spasava. To nam je falilo, kao i igra iza lopte, lako su nam protivnici dolazili u šanse“. 

Dosta toga je nedostajalo Partizanu u drugoj polovini sezone. Od marta naovamo kao da nije bilo dovoljno energije ili gladi za pobedom.

"Uh... Ako kao profesionalac ne želiš trofeje, onda... Ne pominjem privrženost ili ljubav klubu, međutim, kao profesionalac dobijaš nagrade, dižeš sebi cenu i zato ne mogu da zamislim da neko nema glad ili voljni momenat da osvoji pehar. Nije za ovaj sport ako to ne pokazuje i na treningu. Ne vodim se Kubertenovom rečenicom da je važno učestvovati. Trofeji donose slavu, pojedincu ili kolektivu, a ne puko učeće u takmičenju“.

Logično je zapitati se posle svega kako su igrači Partizana izgledali po okončanju sezone, što je dovelo na još jedan interesantan teren, da su mnogi imali dozvolu da odu pre poslednjeg meča sa Radničkim iz Kragujevca. Na primer, Mateus Saldanja je danima kačio na Instagramu fotografije sa Ibice i možda je dobro što posle svega odlazi, jer da su u ovoj ekipi Raća Petrović, Mladen Krstajić, Stefan Babović ili Marko Jovanović (kao igrač, sad je pomoćni trener) sigurni smo da bi ispod oka gledali Brazilca. Opet, njemu, kao i Zahidu i Kaluluu, to je neko dozvolio. I to je dodatni problem Partizana kao kluba.

"Nismo razgovarali sa fudbalerima, jer su se što pre pokupili. Pojedinci su me čak pitali da li bi mogli kolima krenu na utakmicu, kako bi što pre stigli posle meča kućama. To je bila lančana reakcija za ove momek što su dobili dozvolu ranije da odu. Nema kući! Kad odradimo utakmicu, ima dovoljno vremena. Oni su debelo plaćeni za to što rade i moraju da imaju profesionalan odnos. Ne verujem da bi u drugim klubovima radili tako nešto“.

Drugi klub ne bi dozvolio da od plus jedan dođe do minus 18.

"Nismo dobro iskoristili trenutke kad Crvena zvezda nije bila u pravom momentu. Nije samo prolećni deo predstavljao sunovrat, počeli smo da padamo pred kraj prvog dela sezone, kad smo izgubili od TSC-a i igrali nerešeno sa Radničkim 1923. Da smo dobili te utakmice bilo bi nam lakše u nastavku, jer je usledilo Zvezdino proleće, a dobro je poznato kako sve funkcioniše“, kaže Albert Nađ.



tagovi

Albert NađFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara