Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Grizmanova izlazna klauzula samo 25.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 02:11

Sjajni napadač, ako bi hteo, mogao bi ovog leta bez većih problema da napusti Atletiko Madrid

Nakon problema u Barseloni i ne baš ubedljive prve povratničke sezone u Atletiko Madridu, Antoan Grizman je pokazao da i dalje može da igra na vrhunskom nivou. Sa 15 golova za Jorgandžije takmičarsku godinu završio je među igračima koji dele četvrto mesto na listi strelaca Primere, dok je tokom zime bio jedan od najzaslužnijih za plasman Francuske u finale Svetskog prvenstva. Tamo je uspešnija bila Argentina, ali je Grizman svojim ulaskom sa klupe imao značajan doprinos u izborenim produžecima, potom i penalima.

Iako u 33. godini, Francuz bi u predstojećoj sezoni mogao ponovo da bude važan šraf u mašineriji Dijega Simeonea. Argentinac i ne pomišlja da ga proda, ali iako ima ugovor do 2026, Grizman bi ovog leta teoretski mogao da napusti Atletiko.

Izabrane vesti

Razlog je izlazna klauzula koja, po informacijama Lekipa, glasi 25.000.000 evra. Kada je reč o igraču njegovih kvaliteta, slobodno se može reći "samo".

Francuski list, međutim, navodi da iskusni napadač ne planira da menja klub. Njegov plan je da ostane još neko vreme u Madridu, mada se pominje da je trenutno na odmoru u Sjedinjenim Američkim Državama, gde u Njujorku razgovara sa pojedinim akterima tamošnje MLS. Iako ne deluje realno da Grizman već sada zameni Atletiko nekim od američkih timova, sama činjenica da je tamo budi strepnju kod navijača crveno-belih.

Sa druge strane, Lekip piše da su fudbalski čelnici iz Saudijske Arabije ozbiljno zainteresovani da dovedu Grizmana i da su ga već kontaktirali ne bi li proverili kako razmišlja na temu odlaska preko Atlantika. Ako je otišao Benzema, neće biti šok ukoliko isto učini i Grizman. U slučaju konkretne ponude u iznosu pomenutog obeštećenja, moguće je da bi dlanovi zagolicali rukovodstvo Atletika na pomisao da fino zarade na igraču koji zbog godine rođenja nije projekat za budućnost.

Podsetimo, Atletiko Madrid je prvo 2014. platio Real Sosijedadu 30.000.000 evra za francuskog napadača, potom ga je Barselona 2019. otkupila za 120.000.000, da bi se leta 2021. vratio u Madrid na pozajmicu za 10.000.000, a onda ga je Atletiko otkupio po završetku prošle sezone za duplo više novca.


tagovi

Antoan GrizmanAtletiko MadridLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara