Grobari čekaju Bambijevu levicu: Još samo gol za pobedu u derbiju

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.02.19. | 17:34

Krilni vezista Partizana silno motivisan da konačno probije barijeru u sudarima sa Crvenom zvezdom i nametne se kao lider aktuelnog tima

Dupla kruna sa Partizanom – štiklirano još u prvom mandatu. Transfer u veliki klub – i to beše. Igranje za reprezentaciju – redovno. Učešće na Mundijalu – još kako. Golovi u Ligi šampiona – o, da. Milionski ugovor – setite se Mančestera ili CSKA.

Naširoko može Zoran Tošić da priča šta je sve uradio za 15 godina profesionalne karijere, imalo bi materijala za knjigu, međutim, jedno poglavlje je prazno, kao da čeka da se po njemu prospe mastilo. Priznaje i crno-beli Bambi da bi mogao da ga popuni u subotu veče, da se potpiše kao autor trijumfa u 159. večitom derbiju. Sve ostalo u karijeri odavno je napravio, još samo da dâ gol Crvenoj zvezdi.

Izabrane vesti

Deluje inspirisan da i taj pečat udari.
Kad malo bolje razmislim, imam dosta uspešnu karijeru, veliki broj značajnih utakmica, golova na raznim stadionima, jedino nedostaje pogodak u našem derbiju. Učinio bi me srećnim, međutim, još zadovoljniji bih bio ako bismo pobedili. Jedino tad bi moj eventulani gol dobio na vrednosti“, uverava Zoran Tošić u razgovoru za MOZZART Sport, čekajući ovosezonski prvenac.

Otkako se vratio iz Rusije krilni vezista je bio akter samo jednog derbija, onog kad je mimo svih rezona, umesto da počne, dobio šansu tek u finišu i pokazao koliko može da bude opasan po gol Milana Borjana. Zato Grobari netremice gledaju baš u njega, nadaju se da bi mogao iz slobodnjaka da pogodi cilj, eventualno iz kornera namesti šansu saigračima, zategne levicu...
„Tad sam na Marakani u kratkom roku izveo dva slobodna udarca, lako je mogla neka lopta da završi u mreži. Iz jednog smo dobili penal, ali je bilo kasno da pojurimo izjednačenje. Nadam se da će u subotu druga priča da bude, da ću biti jednako opasan po gol Zvezde, ali da će ishod biti drugačiji nego proletos“.

S obzirom da je među projektovanim starterima za subotnji derbi jedino Vladimir Stojković stariji i iskusniji, ali je golman, logično je što se pogled Partizanovih navijača na igrače u polju zaustavlja baš ba Tošiću. Traže od njega da bude lider ovog tima, da kvalitet potvrdi na najvećoj utakmici, pogotovo ako se zna da je u drugom mandatu uglavnom pogađao protiv osrednjih superligaških ekipa, pa je, valjda, došao red da uzdrma zidine šampiona.
Pre svega, nadam se da ću dobijati priliku da igram u kontinuitetu, da me neće sputavati sitne povrede. Znam koliko mogu kad sam maksimalno spreman, pogotovo sad kad sam prošao pripreme sa ekipom. Uveren sam da mogu i na derbiju da budem koristan za Partizan. Mogao sam i bolje prošle sezone, možda su neki očekivali da, s obzirom na reputaciju, na svakoj utakmici postignem po gol, međutim, 14 golova za veznog fudbalera nije loše, uz šest asistencija. Siguran sam, mogu još bolje“.

Bivši reprezentativac je dobio novu ulogu odlaskom Marka Jankovića u Seriju A i činjenicom da Danilo Pantić još nije spreman za velike napore. Premešten je na poziciju plejmejkera, odakle bi trebalo da hrani loptama ovog proleća efikasni napadački dvojac, Rikardo GomešNemanja Nikolić.
Prija mi promena pozicije. Osećam se dobro u sredini, imam ispred sebe dva napadača i verujem da ću ih uposliti makar jednom, da će naš manevar biti opasan. Nikad nisam bežao od odgovornosti, neću ni sad. Znam šta su mi zadaci. Pogotovo u situaciji kad Zvezda ima veliku bodovnu prednost, u glavi je favorit, misle njeni igrači da će lako rešiti derbi, ali... Igramo i mi dobro, čini mi se da nam utakmica više znači, jer samo pobeda vraća nadu u borbu za pehar, dok preostala dva ishoda značajno smanjuju naše šanse. Nemamo drugi izbor osim da trijumfujemo“, dodao je Zoran Tošić, koji je posle kontrolnog snimka dobio dozvolu lekara da se vrati na teren i sutra će trenirati sa ekipom.

Taman da uhvati zalet za derbi, dok se Grobari nadaju da bi posle one „krađe“ lopte Pavlu Ninkovu pre deset godina i asistencije ugipsanom Antonelu Žuki mogao da pogodi cilj i da jedno do retkih poglavlja karijere koje stoji prazno – popuni.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Zoran TošićFK Partizan159. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara