Foto: Reuters
Foto: Reuters

Grujić je Menšov prioritet: Opcija je pozajmica i klauzula od 18.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 10:07

Marko Roze pokazao interesovanje, čeka se Liverpulova reakcija

Potencijali reprezentativac Srbije Marko Grujić je odradio jednogodišnju pozajmicu u Herti, imao solidnu sezonu u Bundesligi tokom koje je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju. Visoki vezista će se uskoro javiti u Melvud kako bi čuo Liverpulove planove za narednu sezonu, i da li ga Jirgen Klop vidi kao važnog člana igračkog kadra. Mnogo je nepoznanica vezano za status bivšeg člana Crvene zvezde u redovima engleskog velikana.

Grujić je ugovorom vezan za Liverpul do 2023. godine, ali nije izvesno da će narednu sezonu provesti na Enfild Roudu. Srbin je svestan da posle dobrih igara u Herti i Bundesligi mora da ima kontinuitet i dobru minutažu, kako bi nastavio da se razvija. Herta neće moći da ga zadrži, ali u Nemačkoj je Marko Grujić stekao više nego solidan status, pa pojedini bundesligaši čekaju konačnu Liverpulovu odluku. Pojedini mediji pišu da je Marko Grujić jedan od prioriteta Borusije iz Menhengladbaha u letnjem prelaznom roku.

Izabrane vesti

Trener Ždrebaca Marko Roze iztuzetno ceni kvalitete Marka Grujića i veruje da bi Srbin predstavljao lepo pojačanje za njegov tim. Međutim, postoji nekoliko prepreka kada je reč o potencijalnom transferu.

Prvo i osnovno: Liverpul će morati da se izjasni, i saopšti da li mu je Grujić potreban za narednu sezonu. I u kojoj meri, pošto Jirgen Klop može da računa na Milnera, Keitu, Fabinja, Vajnalduma i na kraju Lalanu. U takvoj konkurenciji je veliko pitanje da li bi Grujić mogao da se izbori za status i bude važan šraf u Klopovoj rotaciji.

Takođe, do sada su uglavnom pisalo da ukoliko odluči da proda Grujića, bivši šampion Evrope računa na veće obeštećenje od 20.000.000 evra. To je prevelika suma za Menhengladbah i ostale nemačke klubove, posebno posle restrikcija izazvanih virusom korona.

Međutim, Menš će pokušati da određenom „gimnastikom“ dođe do Marka Grujića. Kako se može čuti bundesligaš je spreman da pozajmi visokog Srbina na godinu dana, a da u ugovor stavi obaveznu klauzulu od 18.000.000 evra. 

Sa igračke strane za Marka Grujića bi potencijalni odlazak u Borusiju iz Menhengladbaha predstavljao korak napred u karijeri. Posebno što će tim Marka Rosea naredne sezone, vrlo verovatno, igrati u Ligi šampiona. Potrebno im je samo da savladaju Grujićevu Hertu u poslednjem kolu Bundeslige i opstanu na četvrtom mestu.


tagovi

Marko GrujićMarko Roze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara