Marko Grujić (©AFP)
Marko Grujić (©AFP)

Grujić naručuje policu, uskoro stižu novi trofeji

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 14:42

Porto u četvrtak od 21.15 časova kod kuće na Dragau brani protiv Sportinga iz Lisabona u revanš meču polufinala Kupa Portugalije prednost od 2:1. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Zmajeva je 2,30

Srpski fudbalski reprezentativac Marko Grujić je do sada tokom karijere osvojio tri značajna trofeja. Prvo sa omladinskom reprezentacijom Mundijalito (2015), potom sa Crvenom zvezdom titulu (2016), a zatim i sa Portom Superkup Portugalije (2021). Vrlo brzo bi mogla kolekcija da mu se proširi za još dva pehara, s tim što jedan zavisi u ogromnoj meri od ishoda susreta sa Sportingom iz Lisabona. Taj revanš meč polufinala nacionalnog kupa je na programu u četvrtak od 21.15 časova.

Četvrti put se sastaju dva najbolja portugalska tima Porto i Sporting ove sezone. Oba prvenstvena, u septembru i februaru, završena su nerešenim rezultatima (1:1 i 2:2), ali je zato početkom marta Porto trijumfovao u Lisabonu sa 2:1 u prvom polufinalnom okršaju.

Izabrane vesti

Večeras je revanš, a on dolazi u idealnom momentu po Grujićev tim. Ne samo da su Zmajevi u sjajnom raspoloženju, u subotu su deklasirali u prvenstvu Portimonense sa 7:0, nego je i Sportingovim igračima samopouzdanje značajno srozano.

U nedelju ih je na njihovom terenu tukao gradski rival Benfika, sa 2:0, te ih je tako ostavio verovatno i definitivno bez titule. Porto će imati priliku da je overi u ponedeljak protiv Brage, pošto je četiri kola pre kraja na +9.

21.15: (2,30) Porto (3,35) Sporting Lisabon (3,40) - prvi meč 2:1.

Taj pehar je nadomak Grujićevih ruku, ali nema vremena za opuštanje zbog Kupa. Lavovi sada moraju psihički da se pregrupišu i potpuno okrenu večerašnjem meču, jer im je to poslednja šansa da osvoje trofej. Na Dragau moraju da jure pobedu, kakvu su poslednji put zabeležili još u aprilu 2016. godine. Tada su slavili u Portu sa 3:1.

Porto na domaćoj sceni još ne zna za poraz. Doduše, Seržo Konseisao ne može da računa na kompletan sastav. Zbog povreda su odsutni desni bek Vilson Manafa i vezisti Mateus Uribe i Bruno Kosta. S druge strane strateg Sprotinga Ruben Amorim mora da se snađe bez Mateusa Reisa (suspendovan) i Zuhaira Fedala (povređen).

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP PORTUGALIJE – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Mafra – Tondela 1:1 (1:0) – ukupno 1:4

/Pačeko 45 – Boseli 89/

Četvrtak

21.15: (2,30) Porto (3,35) Sporting Lisabon (3,40) - prvi meč 2:1.

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup PortugalijeMarko GrujićPortoSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara