Marko Milovanović u dresu Almerije (Foto: AFP)
Marko Milovanović u dresu Almerije (Foto: AFP)

Gudelj se vratio, ali Milovanovićev prvenac u nadoknadi doneo Almeriji bod protiv Sevilje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.03.24. | 22:39

Sevilja preokrenula u 86. minutu, ali u sudijskoj nadoknadi ostala bez dva boda

Kakva završnica susreta u Almeriji. Domaćin je vodio do 81. minuta, bio na pragu prvog trijumfa u sezoni, ali usledio je preokret. Sevilja je za pet minuta postigla dva gola preko Dodija Lukebakija i Lukasa Okamposa i delovalo je da će osvojiti ceo plen. Ipak, džoker Almerije bio je Marko Milovanović. Bivši napadač Partizana je trzajem glavom u petom minutu nadoknade izjednačio i postavio konačnih 2:2 u andalužanskom derbiju.

Almerija je uprkos bodu ostala zakucana na dno tabele, pošto ni u 28. kolu nije uspela da upiše prvi trijumf u sezoni. Ima svega 10 bodova, što je najgori rezultat u Ligama petice. Sevilja, s ozbirom na svoj renome, nije mnogo bolja, sedi na 14. mestu sa 28 bodova, posle 10. remija u sezoni.

Izabrane vesti

Susret je obeležio i povratak Nemanje Gudelja na teren posle dva meseca. Oporavio se srpski reprezentativac brže nego što se pretpostavljao i Kike Sančez Flores mu je dao šansu kada je Sevilja gubila. Bio je taličan za ekipu, iako nije učestvovao kod golova za preokret, ali njegov sunarodnik se na drugoj strani terena postarao da Sevilja ipak ne osvoji ceo plen.

Bivši napadač Partizana je odlično istrčao kontru u poslednjim minutima susreta, a onda još bolje skočio i glavom postigao prvenac u španskoj Primeri. I to boda vredan. Bio je pravi kec iz rukava trenera Almerije, pošto ga je na teren poslao kao poslednju nadu, u 88. minutu susreta. Vrlo malo mu je bilo potrebno da ostavi svoj pečat.

Igrao se 38. minut kada je Jonatan Viera spojio kapitena Adrija Embarbu sa golom, a do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata. U nastavku je Mark Pubil imao šansu da duplira prednost Almerije, ali je bio neprecizan iz dobre pozicije, da bi samo sedam minuta kasnije, u 81. minutu, Lukebakio poravnao odmerenim udarcem iz kaznenog prostora.

Nastavila je Sevilja da pritiska poslednju liniju domaćina i to je dalo rezultat već u 86. minut, kada se Okampos dobro snašao u kaznenom prostoru rivala i preokrenuo rezultata. Krenula je potom Almerija na sve ili ništa, ušao je Milovanović na teren i sjajnim trzajem glavom doneo vredan bod svojoj ekipi. Videćemo da li će mu kupiti još veće minute u nastavku sezone, posebno jer će se Almerija teško spasti ispadanja u niži rang.

ŠPANIJA 1 – 28. KOLO

Petak

Barselona - Maljorka 1:0 (0:0)

/Jamal 73/

Subota

Valensija - Hetafe 1:0 (1:0)

/Duro 40/

Kadiz - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Huanmi 24, 64/

Granada - Real Sosijedad 2:3 (2:1)

/Uzuni 21p, 45+3 - Sadik 33, Le Norman 80, Silva 85/

Đirona - Osasuna 2:0 (1:0)

/Portu 13, Savio 86/

Nedelja

Alaves - Rajo Valjekano 1:0 (1:0)

/Gorosabel 44/

Las Palmas - Bilbao 0:2 (0:1)

/Guruseta 32, Saul Koko 65ag/

Real Madrid - Selta 4:0 (1:0)

/Vinisijus 21, Guaita 79ag, Dominges 88ag, Guler 90+4/

Betis - Viljareal 2:3 (2:1)

/Rodrigez 30, Vilijan Žoze 45+2 - Baena 40, Papastatopulos 48 autogol, Serlot 67/

Ponedeljak

Almerija - Sevilja 2:2 (1:0)

/Embarba 38, Milovanović 90+5 - Lukebakio 81, Okampos 86/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

AlmerijaSeviljaNemanja GudeljAleksandar Radovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara