Ilkaj Gundogan i Žil Kunde (©Reuters)
Ilkaj Gundogan i Žil Kunde (©Reuters)

Gundogan objasnio zašto je kritikovao saigrače: Bio sam iskren, mislio sam i na sebe

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 12:22

Vezista Barselone o izjavama posle poraza od Reala

Poraz od Real Madrida 1:2 teško je pao Ilkaju Gundoganu. Navikao je iskusni vezista na uspehe sa Mančester Sitijem, ali u Barseloni borba za trofeje ide dosta teže i Nemac se još prilagođava na to. Ono što mu je posebno zasmetalo jeste odnos saigrača prema neuspehu u El Klasiku.

Nakon meča igranog krajem oktobra Gundogan je javno kritikovao igrače Barselone zbog nedostatka emocija i strasti i pozvao ih da promene stav. Sada je u intervjuu BeIn Sportu prvi put govorio o tome.

Izabrane vesti

"Ne mogu da uđem u glavu drugih ljudi pa da znam kako su oni to primili. Ja sam samo iskreno rekao šta mislim, nije mi bila namera bilo koga da napadam. Uvek kada kritikujem tim zbog bilo čega, tu mislim i na sebe. Uvek krećem od sebe. Mislim da imam dovoljno iskustva da znam kako stvari funkcionišu u fudbalu, ali uvek se prvo pogledam u ogledalo i sudim po sebi, a ne po drugima. Želim da budemo najbolji što možemo jer ovaj tim ima veliki potencijal i kvalitet", istakao je vezista Barselone i kapiten nemačke reprezentacije.

U svetu fudbala dobro je poznat nemački mentalitet, a pi ne čudi da Gundogan razmišlja pobednički.

"Uvek želim da budem bolji. Čak i kada moj tim pobedi 3:0, 4:0, ja ću razmišljati o tome šta smo mogli bolje da uradimo i na koji način bismo nešto mogli da poboljšamo. Možda je to do mog mentaliteta, ali sigurno je da nikada nisam bio zlonameran ili bilo šta slično".

U 19 nastupa za Barsleonu Gundogan je sakupio pet asistencija i dao jedan gol. Šuškalo se da bi već ove zime mogao da ode u Galatasaraj ili Saudijsku Arabiju, ali on to demantuje, ističući da mu je lepo u klubu iz katalonske prestonice.

"Verovatno moram da se naviknem na takve priče, koje često kruže i pomno se prati svaki potez na terenu i van njega. Došao sam u novu zemlju, novu kulturu, novi grad, ljude, novi stil fudbala... ali srećan sam što sam ovde. Sve više se prilagođavam, našao sam kuću, stigla mi je porodica, tako da se sve dobro odvija".

Nemac je istakao da će plasman u osminu finala Lige šampiona mnogo značiti ekipi za samopouzdanje, a govorio je i o nedeljnom derbiju sa Atletiko Madridom, koji stiže na Monžuik.

"Atletiko je uvek nezgodan rival. Nekoliko puta sam igrao protiv njih sa Sitijem. Brane se agresivno, stabilno i čvrsto. Vrlo su zahtevan protivnik, jer pored toga što su sjajni pozadi i napred su veoma pokretni i tehnički obučeni. Imaju igrače koji postižu dosta golova, već su pobedili Real Madrid", upozorio je Gundogan.

Barselona i Atletiko su trenutno poravnati na trećem mestu Primere sa po 31 bodom, četiri manje od vodećeg tandema Real Madrid - Đirona.

"Siguran sam da će do kraja sezone biti u konkurenciji za titulu, tako da su nam direktan rival za trofej. Znamo koliko možemo i šta je potrebno da bismo dobili ovu utakmicu. Moramo samo da budemo strpljivi", dodao je Gundogan.


tagovi

Ilkaj GundoganBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara