Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gvardiola je gospodar Mančestera i Liga kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 22:49

Siti u gradskom derbiju savladao Junajted i plasirao se u finale Liga kupa

Posle mančesterske uspavanke odigrane 12. decembra, veliki gradski rivali dobili su priliku za popravni u okviru polufinala Liga kupa i može se reći da su ovaj put poližili ispit.

Iako fudbalska predstava na Old Trafordu nije bila ni blizu najviše ocene, izabranici Olea Gunara Solskjera i Pepa Gvardiole pružili su znatno zanimljiviji duel nego pre mesec dana u okviru Premijer lige, a susret je pripao Građanima koji su pogocima Stounsa i Fernandinja zakazali finale protiv Totenhema.

Izabrane vesti

Prvi korak ka četvrtom uzastopnom finalu Građani su ostvarili preko Džona Stounsa u 50. minutu. Štoper Sitija čekao je gol više od tri godine, tačnije 1162 dana, a pogodak je stigao u idealnom momentu, da pravovremeno slomi otpor rivala i skine teret sa kluba koji u aktuelnom takmičenju nije poražen u poslednjih 18 susreta. Centaršut iz slobodnog udarca sa levog boka pao je u peterac gde je najprisebniji bio Stouns koji je hladnokrvno loptu poslao u mrežu i tako postao prvi igrač koji je savladao Hendersona ove sezone u Liga kupu.

Vodeći pogodak je trasirao put gostiju, ali su dileme otklonjene tek u 83. minutu kad je Fernandinjo odličnim udarcem sa 20 metara udvostručio prednost i raspršio sve nade Crvenih đavola. Posle kornera za Siti, Van Bisaka je glavom izbio loptu van kaznenog prostora, ali pravo na nogu Brazilca koji je potom volej udarcem prvi put postigao gol protiv gradskog rivala,

Domaćin će prilikom osvrta na polufinalni duel sigurno žaliti jer je Rašford u trećem minutu bio u ofsajdu pre nego što je Stouns zatresao svoju mrežu, a uzdahe crvene strane Mančestera izmamio je i pokušaj Bruna Fernandeša u 9. minutu. Sa druge strane, najbolje šanse do odmora za goste imali su De Brujne u 13. i Foden u 24. minutu. Talentovani Englez je čak i zatresao mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se prethodno našao.

Uprkos ofanzivi u koju je Junajted krenuo posle prve lopte u mreži, najbolju šansu uz pogotke, u drugom poluvremenu režirali su gosti. U 62. minutu, Marez je odlično šutirao, ali je Henderson bio na visini zadatka.

Rival Sitiju u borbi za četvrti trofej u Liga kupu u Gvardiolinoj eri biće Totenhem koji je dan ranije u polufinalu savladao Brentford (2:0).



tagovi

Ole Gunar SolskjerLiga kup EngleskePep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara